Voor zowel de tenor- als de altpartij is er plaats voor twee nieuwe zangers.
Voor zowel de tenor- als de altpartij is er plaats voor twee nieuwe zangers. Eigen foto

Kleinkoor Cantiamo snijdt alsnog jubileumtaart aan

18 maart 2022 om 09:30 Overig

PUTTEN Een jaar geleden, in 2021, zou a capella Kleinkoor Cantiamo uit Putten haar 25-jarig jubileum vieren. Het gemengde koor werd in 1996 als Kleinkoor Volluid opgericht door Jeannette van Doggenaar. Van Droggenaar maakt nog steeds deel uit van het koor. Er waren plannen in de maak voor een jubileumconcert, met het idee dat dan ook liederen uit de oude doos gezongen zouden gaan worden. De muziek- en de concertcommissie bogen zich met de dirigent over de organisatie van wat een mooi en bijzonder concert moest worden.

Maar helaas gooide corona roet in het eten. Twee jaar lang heeft het koor op pauzestand gestaan. Weliswaar op twee tijdelijke, heel korte periodes na waarin zingen weer even was toegestaan. In februari is het kleinkoor, dat bestaat uit een twintigtal leden, opnieuw van start gegaan. Nog steeds onder de stimulerende en inspirerende leiding van dirigente Hetty van Beek. Nu ziet het er echt naar uit dat er voorlopig gezongen kan blijven worden. En tijdens de ledenvergadering werd, een jaar na dato, dan toch nog de jubileumtaart aangesneden.

NIEUWE LEDEN WELKOM Alhoewel het overgrote deel van het koor de ‘noten’ met enthousiasme weer opgepakt hebben, hebben in de afgelopen periode ook enkele leden afscheid genomen van het kleinkoor. Dit maakt dat nieuwe leden welkom zijn. Voor zowel de tenor- als de altpartij is er plaats voor twee nieuwe zangers.

Het repertoire van Cantiamo is niet onder één noemer te vangen en laat zich het best omschrijven als zeer divers en afwisselend. De (voornamelijk a capella uitgevoerde) liederen zijn gevarieerd van karakter, veeltalig en komen uit diverse tijdperken. Zo worden er veel (licht) klassieke liederen gezongen, maar ook volksmuziek uit diverse landen en wat meer hedendaagse muziek. Een kleine greep uit het veelomvattende repertoire: het Zweedse Drömmarna van Jean Sibelius, het 18e eeuwse Miserere van Antonio Lotti, de grappige Nederlandstalige buddingh-boutaden van Willem Vogel, het prachtige, ingetogen en meer eigentijdse Flow Water en Dreamlight van Damien Kehoe, het Franse ‘drinklied’ Tourdion uit 1530, het Afrikaanse volkslied Nkosi Sikelele l’i Africa, Wanaisa uit Suriname.
Het kleinkoor geeft met regelmaat (koffie)concerten en geeft ook vaak acte de présence tijdens festiviteiten als bijvoorbeeld Fete de la Musique in Ermelo en Open Monumentendag. Ook staat eens in de paar jaar een kerstconcert op het programma.

Wie nieuwsgierig is geworden en graag een (paar) keer komt luisteren of meezingen is van harte welkom. De repetities vinden plaats op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in een ruimte van de gereformeerde kerk in Putten. Voor informatie en/of aanmelding graag even contact opnemen met Tjitske van de Kolk, voorzitter, via telefoonnummer 0341-422726 of 06-1066 3804. Zie ook: www.cantiamo-putten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie