De komende jaren wordt het Klasse[n]orkest op alle basisscholen in Putten gehouden voor leerlingen van groep 5 of 6.
De komende jaren wordt het Klasse[n]orkest op alle basisscholen in Putten gehouden voor leerlingen van groep 5 of 6. Jos Spoor; Ernie van Beek

Klasse(n)orkest van start

24 maart 2022 om 10:06 Muziek

PUTTEN Het Klasse(n)orkest zou vanmiddag feestelijk afgetrapt worden, maar werd op het laatste moment verplaatst. De komende jaren wordt het Klasse(n)orkest op alle basisscholen gehouden voor leerlingen van groep 5 of 6. Het Klasse(n)orkest is een muziekeducatieproject voor de basisschool.

Tijdens het project vormen kinderen een orkest met echte instrumenten en geven aan het eind van project een spetterend slotconcert. De kinderen leren tijdens het Klasse(n)orkest hoe waardevol het is om samen muziek te maken.

Naast dat samen muziek maken ontzettend leuk is, biedt het kinderen ook een ervaring voor het leven. Door samen muziek te maken ontwikkelen kinderen sociaal-emotionele en cognitieve vaardigheden zoals samenwerken, naar elkaar luisteren, jezelf kunnen uiten en jezelf durven presenteren. 

De gemeente Putten heeft het initiatief genomen voor deze vorm van muziekonderwijs en maakt hiermee instrumentaal muziekonderwijs beschikbaar voor alle kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie