Trompettist Maurice van Dijk en pianist Wouter Harbers.
Trompettist Maurice van Dijk en pianist Wouter Harbers. Eigen foto

Vrolijk optreden in Kasteel Vanenburg

13 april 2022 om 16:23 Podiumkunsten

PUTTEN Pianist Wouter Harbers geeft maandelijks koffieconcerten in De Vanenburg in Putten. Maandag 25  april is het tweemaal een vrolijk concert rondom het thema ‘Lentekriebels…’ Welke muziek past daar het best bij?

Samen met trompettist Maurice van Dijk laat Wouter vele soorten feestelijke muziek horen! De musici gebruiken hiervoor vier instrumenten: vleugel, orgel, trompet & bügel.

Het concert begint in hartje Londen, met een opgewekte Trumpet Tune van ruim drie eeuwen geleden (Purcell). Daarna naar Duitsland, voor een vrolijk lentelied van Mendelssohn (Frühlingslied). De muzikanten sluiten dit blokje af met een spetterend orgelstuk van Bach: zijn Dorische toccata.

VIVALDI In Italië schijnt altijd de zon: dat hoort u in een vrolijk concerto van Vivaldi! En in de Parijse zon doet de bezoeker tijdens het koffieconcert even de ogen dicht met Faurés prachtige ‘Après un rêve’.

Daarna gaat men het museum in, met een selectie uit Moussorgsky’s Schilderijententoonstelling, die eindigt bij De Poort van Kiev. Hierbij staan de aanwezigen natuurlijk stil bij de situatie in Oekraïne…

De muzikanten sluiten het programma hoopvol af met Elgars fantastische Land of Hope and Glory.

AANVANG De concerten starten om 10.30 en 14.30 uur. Een half uur voor aanvang van het concert is men welkom in de Oranjerie van Kasteel de Vanenburg, voor een lekker bakje koffie. Beide musici vertellen tijdens het concert graag meer over de muziek, zodat deze echt tot leven komt. 

Het concert duurt ruim een uur, de entree is 20 euro (incl. koffie). Tickets via www.koffieconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie