René Ouwerkerk overhandigd cheque aan Anneke Vegter van Alzheimer Nederland.
René Ouwerkerk overhandigd cheque aan Anneke Vegter van Alzheimer Nederland. Eigen foto

Bridgeclub schenkt laatste kasgeld aan Alzheimer Nederland

2 mei 2022 om 10:48 Overig

PUTTEN ,,In de tijd dat het nog heel gewoon was dat er in de bridgezaal werd gerookt, hebben een aantal mensen besloten om een niet-rokers bridgeclub op te richten. Vandaar de naam Tabak Taboe”, aldus voorzitter René Ouwerkerk. 

,,De bridgeclub was alle jaren een vaste gast van Stroud. Voor de laatste verbouwing van Stroud werd er in ruimte van Welzijn Ouderen Putten gespeeld. De ruimte was maar net groot genoeg om alle bridgers te kunnen laten spelen. De grens werd bereikt bij 112 leden en toen moest er een ledenstop worden ingevoerd. Maar tijden veranderen. Vanaf 2000 liep het aantal bridgers terug. Dat was niet alleen bij Tabak Taboe het geval, maar dat was een landelijke trend”, legt Ouwerkerk uit. 

,,Samen met de Stichting Bridgeleren wordt getracht om mensen enthousiast te krijgen voor bridge. Deze mooie denksport kunnen belangstellenden tot hoge leeftijd beoefenen. Gelukkig is de belangstelling om bridge te leren weer enigszins toegenomen en we hopen dat de nog bestaande bridgeclubs in Putten hier in de komende jaren van kunnen profiteren.”

AFSLUIITENDE BRIDGEDRIVE ,,Voor Tabak Taboe komt deze hopelijk blijvende opleving te laat. Op voorstel van het bestuur hebben de leden in een Bijzondere Algemene Ledenvergadering moeten besluiten om te stoppen met de club. Nadat er een gezellige afsluitende bridgedrive met oud-leden was gehouden bleef er toch nog wat geld over in de kas. De leden hebben ingestemd om het resterende bedrag te schenken aan Alzheimer Nederland.”

,,Alzheimer Nederland is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een beter leven met en een toekomst zónder dementie. Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. De bekendste is de ziekte Alzheimer, waarbij geheugenverlies en veranderend gedrag optreedt”, legt Ouwerkerk uit. ,,Bridgers weten maar al te goed dat je je hersenen moet gebruiken om het spel te kunnen spelen. Je geheugen is daarbij een heel belangrijk instrument. Door te bridgen houd je je hersenen actief. Het zal de ziekte Alzheimer niet kunnen voorkomen, maar het is zeker niet verkeerd om de hersenen actief bezig te laten zijn. Alzheimer Nederland maakt onderzoek mogelijk naar oorzaken, diagnose, preventie, behandeling van dementie en betere zorg voor mensen met dementie en hun naasten. We weten allemaal dat hier veel geld voor nodig is. Dat heeft Tabak Taboe doen besluiten om het resterende geldbedrag aan Alzheimer Nederland te schenken.”

CHEQUE VOOR GOEDE DOEL Eind vorige maand heeft voorzitter René Ouwerkerk namens Tabak Taboe in Stroud de cheque van 3717.06 euro overhandigd aan Anneke Vegter, bestuurslid regio Noord-West Veluwe van Alzheimer Nederland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie