Aalten ontving een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen. Hij gaf aan dat deze onderscheiding ook zijn vrouw toekwam.
Aalten ontving een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen. Hij gaf aan dat deze onderscheiding ook zijn vrouw toekwam. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Teun Aalten krijgt Koninklijke onderscheiding

26 april 2022 om 14:50 Overig

PUTTEN Teun Aalten was afgelopen dinsdag samen met Jelmer Beukema naar een huis aan de Sprielderhout gelokt om daar samen te lunchen. Beide heren zijn namelijk betrokken bij de Stichting Little John. 

Toen Aalten samen met Beukema en hun beider vrouwen naar de tuin werden gebracht kregen ze de schrik van hun leven. Er waren veel familieleden en vrienden aanwezig. Burgemeester Lambooij nam het woord en hij gaf aan: ,,Dat is even schrikken, he? Laat ik eens in algemene bewoordingen beginnen. Putten is een warm en actief dorp. Als gemeente proberen wij daar ons steentje aan bij te dragen, maar het zijn de inwoners die Putten maken. Putten bloeit. Putten is een hechte gemeenschap; een gemeenschap waar de woorden ‘met elkaar’ nog echt betekenis hebben. Met elkaar actief binnen de vereniging, de buurt of de kerk. Met elkaar ervoor zorgen dat mensen die in nood zitten worden voortgeholpen. Putten telt heel veel vrijwilligers. Inwoners die de schouders eronder zetten. Betrokken en onbaatzuchtig. Mijnheer Aalten en mijnheer Beukema, allebei zet u zich al vele jaren betrokken in voor onze gemeenschap.”

Lambooij vervolgt: ,,Mijnheer Aalten zet zich al jarenlang in voor Korfbalvereniging De Meeuwen, Tennisvereniging De Vale Ouwe en de Gereformeerde Kerk in Putten. U bent een man van achter de schermen. U doet werk waarvan anderen soms denken dat het vanzelf gaat. U maait het gras, u snoeit de bomen, u onderhoudt de gravelbanen. Pas als dat werk niet is gedaan valt het op. Door uw jarenlange belangeloze inzet zijn het korfbalveld en het tennispark visitekaartjes voor Putten. En ook bij grotere klussen, zoals een verbouwing, bent u steevast present. Daarnaast helpt u, en dat ook op de achtergrond, met het organiseren van boeldagen, boekenmarkten en kerstmarkten van de Gereformeerde kerk. Maar dat gaat niet ten koste van uw gezinsleven. U staat altijd voor iedereen klaar. Uw kinderen en kleinkinderen dragen u op handen. Ze zijn erg trots op u.”

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie