Nico Herbert geeft instructies op de judomat aan basisschoolleerlingen uit Putten.
Nico Herbert geeft instructies op de judomat aan basisschoolleerlingen uit Putten. Sarah Westphal

,,Kinderen komen springend binnen”

22 april 2022 om 16:43 Overig

PUTTEN Leerlingen uit heel Putten verzamelden zich voor de Koningsspelen bij het Bosbad, SDC Putten, de Vale Ouwe en de Meeuwen. 

,,Het doet je wel wat”, reageert Nico Herbert van Wellness Centre Putten op de fanatieke en vrolijke kinderen om hem heen. Samen met zijn collega Casper van Leeuwen laat hij de basisschoolleerlingen judoën tijdens de Koningsspelen. ,,We maken er een mooie dag van. Het is ook zo onverwacht mooi weer”, vertelt hij terwijl hij kinderen van de judomat af trekt. ,,Je mag er niet met schoenen op, dat is niet goed voor de hygiëne”, legt hij uit. ,,Maar dit is een happening. Dit moet ook gefilmd worden, want het is zó leuk. Ik vind het echt leuk.”

Leuk vindt ook Walter Bossenbroek de Koningsspelen. Hij is van ActiefPutten en doet de organisatie van groep 6. ,,Het is één groot feest met vier, vijfhonderd kinderen.” Door de coronacrisis konden de Koningsspelen twee jaar niet op de gebruikelijke wijze doorgaan. ,,De kinderen komen springend binnen, want ze mogen weer. Het is één en al plezier.” Begin februari kreeg ActiefPutten groen licht en daarna zijn de Koningsspelen in een paar maanden tijd georganiseerd. En dat leverde nog wel wat spanningen op. De verenigingen moesten geregeld worden, de planningen gemaakt en de opbouw moest goed gaan. Uiteindelijk is alles gelukt, op één ding na: de bestelde fietsenrekken werden niet geleverd. ,,Dan moet je het snel anders oplossen, maar dat maakt het ook wel weer leuk.”

Jessey Geerts denkt daar anders over. ,,Ik stond net bij dat parkeren en dat was zo chaotisch. Echt niet leuk. Maar uiteindelijk heeft tape wonderen gedaan.” Jessey werkt vanuit zijn opleiding bij de Sportacademie Amersfoort mee aan de Puttense Koningsspelen en heeft verder alleen maar lovende woorden over de dag. ,,Al die kinderen lesgeven vind ik lachen. En de organisatie, met zoveel kinderen op dat veld, dat is best wel vet.”

Sarah Westphal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie