Er worden heel wat porties poffertjes uitgedeeld door de leden van Rotaryclub Ermelo-Putten.
Er worden heel wat porties poffertjes uitgedeeld door de leden van Rotaryclub Ermelo-Putten. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Gezellig samen poffertjes eten bij Zorgerf Buiten-Land

28 april 2022 om 09:57 Overig

PUTTEN De Rotaryclub Ermelo-Putten hield afgelopen vrijdag een poffertjesmiddag voor de bewoners van de drie hofjes van het Zorgerf Buiten-Land. Ook de gasten van de dagbesteding mochten lekker poffertjes komen eten voordat ze weer thuis werden gebracht.

,,Er worden maar liefst zestienhonderd poffertjes gebakken door onze meesterbakker Hans. Zijn vaste maatje Toos ontbreekt deze middag ook niet”, vertelt Egbert-Jan van Hasselt. Vanmiddag zijn zeven leden en een aantal partners naar het Zorgerf gekomen om te ondersteunen bij deze gezellige middag. 

,,Het idee is dat we bewoners om de beurt ophalen van de hofjes om ze te trakteren op een lekkere portie poffertjes bij het Landhuis. Een gezellig muziekje en mogelijk hier en daar een klein dansje maakt de sfeer compleet”, geeft Van Hasselt aan. ,,Leden van de onze Rotaryclub verzorgen mede het ophalen en wegbrengen van de bewoners en het maken en serveren van de poffertjes.”

Het was gezellig druk op het terras van het Landhuis en de bewoners en gasten van de dagbesteding genoten zichtbaar van de lekkernij en de muziek. Eerst werden de groepen van de dagbesteding voorzien van poffertjes en daarna werden de bewoners per groep opgehaald. ,,Het is de tweede keer dat we dit doen en we zien dat de mensen er erg van genieten”, vertelt Van Hasselt terwijl ‘mijn opa, mijn opa, mijn opa’ uit de luidsprekers schalt. Enkele aanwezigen beginnen onmiddellijk mee te zingen. Nadat alle gasten van de dagbesteding voorzien waren van poffertjes en plaats maakten voor de bewoners kwam er een mevrouw naar Egbert-Jan om hem te vragen of hij straks niet zou vergeten haar thuis te brengen. Egbert-Jan zet zich namelijk ook in als gelukskoerier van de Stichting Gelukkig Ouder Worden en verzorgt wekelijks diverse ritjes van en naar het zorgerf. Hij geeft aan haar zeker op tijd te komen halen. Een andere bewoner die wacht op de poffertje geeft aan: ,,Ik ken jullie wel. Van het wandelen, toch?” Egbert-Jan geeft aan: ,,Dat klopt hoor. We wandelen regelmatig met bewoners van het zorgerf en komen u ook wel eens tegen.”

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie