De eerste lampen van de nieuwe collectie tegen een groene wand in de nieuwe winkel.
De eerste lampen van de nieuwe collectie tegen een groene wand in de nieuwe winkel. Eigen foto

De Lichtster op nieuwe locatie

1 september 2020 om 10:18

Nieuwe collectie vanaf oktober op Dorpsstraat 83

PUTTEN De Lichtster is al jaren een begrip in Putten en omstreken. Na 26 jaar aan de Dorpsstraat 23 verhuizen Karin en René Kubiak hun winkel naar Dorpsstraat 83. De winkel met de nieuwe collectie wordt naar verwachting begin oktober geopend. Het oude adres fungeert tot eind december als outlet.


Marco Jansen

,,Een betere locatie, makkelijker bereikbaar per fiets en auto en het pand is veel breder, zodat we duidelijker zichtbaar zijn’’, noemt Karin Kubiak als redenen voor de verhuizing. In het pand zat voorheen een damesmodezaak en een sportwinkel. Karin en René zijn met veel energie bezig met en een eigen uitstraling te geven. Daarbij is nieuw het toverwoord. ,,We hebben van materialen uit de oude winkel nieuwe opstellingen gemaakt. De wanden zijn wit en groen geschilderd en er is een nieuwe toonbank."


NIEUWE COLLECTIE Inmiddels hangt de eerste partij nieuwe lampen er al, maar dit is een tipje van de sluier, aldus Karin. ,,De nieuwe collectie verlichting komt altijd in september op de markt. Zodra de winkel vol hangt, gaan we open. We denken aan begin oktober.”

Ook komt er een nieuwe collectie lampenkappen: mooie kleuren stof in groen, taupe, grijs, bedrukte bloem, maïsgeel, et cetera. Er is een diversiteit aan LED-armaturen: zuinige verlichting in mooie warme kleuren. De hanglampen zijn met een schakelaar in drie standen te zetten, zonder dat een dimmer nodig is. De armaturen zijn dit seizoen veelal in zwart, maar ook goudkleurig.

Ook staan er diverse meubels voor thuis in de zaak: leesstoelen van stof en leer. Hiervoor werkt De Lichtster samen met de firma Vorm en Stijl (www.vormenstijl.nl), omdat ‘een mooie fauteuil niet zonder een mooie lamp kan.’ ,,De eigenaar, Aart Kraaijenhof, komt net als wij uit Putten en is een goede vriend van ons. Hij heeft een zaak in Amsterdam en Heemstede en is gespecialiseerd in leer en patineren op ambachtelijke wijze.”

De Lichtster bestaat als familiebedrijf al meer dan 71 jaar. De oprichter was G. Kubiak, die in de periode 1949-1983 het bedrijf runde. Vervolgens namen zijn zoon René Kubiak en zijn vrouw Karin het over. Zij begonnen hun eigen zaak al in 1983 in Alblasserdam; later volgden Hoogvliet en Zwolle. De familie heeft in totaal acht zaken in Nederland gerund. Vanaf 1995 is De Lichtster gevestigd aan de Dorpsstraat 23 in Putten, dichter bij huis. Hier runnen Karin en René met plezier hun zaak. Klanten komen overal uit het land, vaak als eerste kennismaking via vakantie of verblijf in Putten.


OUTLET Totdat het huurcontract eind december 2020 afloopt, is de oude winkel een outlet. De basiscollectie is afgeprijsd met 10 procent verhuiskorting en alle andere artikelen gaan voor scherpe prijzen de deur uit, waaronder LED-plafonnières, hanglampen en vloerlampen. ,,Voor iemand die nu verlichting nodig heeft en niet te veel wil uitgeven, is september de tijd om langs te komen, zolang de voorraad strekt.”

a        [De Lichtster, Dorpsstraat 83, 3881 BB Putten; Tel: 0341-362631; www.delichtster.nl