Activiteiten Welzijn Putten

1 september 2020 om 13:40

Welzijn Putten start in september weer met de activiteiten en diensten die u van ons gewend bent. Uiteraard met aanpassingen vanwege de coronaregels. Deelnemers hebben persoonlijk bericht ontvangen over startdatum en aanpassingen.

Vrijwilligersvacaturebank

Na de lockdown begint het vrijwilligerswerk weer op gang te komen. Kriebelt het bij u ook? Wilt u graag weten waar en wat voor vrijwilligers gezocht worden in Putten? Kijk op https://welzijnputten.nl/ Klik op de donkerblauwe button ‘vrijwilligersvacaturebank’ en u vindt een overzicht van de vele leuke vrijwilligersfuncties die in Putten beschikbaar zijn. U kunt direct via de site op een vacature reageren.

Beeldbellen

Welzijn Putten is op zoek naar mensen die willen leren beeldbellen. Tijdens de lockdown was beeldbellen voor veel mensen een welkome afleiding. Dankzij beeldbellen konden ze bijvoorbeeld de kinderen en kleinkinderen toch zien.

Welzijn Putten wil graag in contact komen met mensen die niet kunnen beeldbellen maar dat wel graag willen leren om zich zo voor te bereiden op een volgende keer dat zij aan huis gekluisterd zullen zijn. Beeldbellen kan met een tablet of een smartphone en er zijn verschillende programma’s voor. We helpen u om het programma van uw keuze te leren gebruiken. Wilt u graag leren beeldbellen, neem dan contact op met Welzijn Putten. Bel 0341-357078 en vraag naar Simone.

Klussendienst

De klussendienst start voorzichtig weer op. Heeft u niet veel geld te besteden en bent u niet in staat kleine klusjes en reparaties zelf uit te voeren? De handige mannen van de klussendienst van Welzijn Putten zijn weer beschikbaar, ook voor binnenklussen. Dit kost 5,00 euro per klus plus de kosten van de materialen. Voorwaarde is dat de klus urgent is, dat de klant geen coronaverschijnselen heeft en dat de klant tijdens het klussen in een andere kamer of in de tuin gaat zitten en ook verder anderhalve meter afstand houdt. Klus telefonisch doorgeven: 0341-357078.

Wegwijs in Welzijn

Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren.

Uitleen hulpmiddelen

Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9 en 11 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. We vragen u dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11 uur spullen te komen halen of brengen. Meer weten: raadpleeg de website https://www.medipoint.nl

ACTIVITEITEN PraatPaal Putten

Rouwverwerking voor kinderen

Wanneer iemand sterft waar je veel van houdt dan geeft dat veel verdriet. Zit je verdriet ver weggestopt...ben je misschien wel heel boos...of heb je duizend vragen... De mensen van PraatPaal Putten willen naar jouw verhaal luisteren en samen met andere kinderen mooie dingen maken als herinnering.
Binnenkort start er bij PraatPaal Putten weer een groep kinderen om met rouwverwerking aan de slag te gaan. De kinderen komen vijf keer bij elkaar: op de maandagen 26 oktober, 2, 9, 16 en 23 november van 16.00 tot 17.00 uur in de speciale ruimte van Praatpaal in de Gereformeerde kerk, Achterstraat 39 in Putten. Deelname is gratis.

Wie meer wil weten of een kind op wil geven, kan mailen naar PraatPaal via info@praatpaalputten.nl. Mochten deze dagen niet goed uitkomen, neem dan contact op met PraatPaal Putten via hetzelfde e-mailadres. De vrijwilligers van PraatPaal Putten kijken dan of er een andere oplossing mogelijk is.

Omgaan met echtscheiding

Als je ouders zijn gescheiden dan is er van alles veranderd. Papa en mama wonen niet meer bij elkaar...
Misschien ben je wel verhuisd...Of ga je naar een andere school...Samen met andere kinderen
willen we je helpen om dingen te begrijpen.
Binnenkort start er bij PraatPaal Putten weer een groep voor kinderen die te maken hebben met echtscheiding. De kinderen komen vijf keer bij elkaar: op de dinsdagen 27 oktober en 3, 10, 17 en 24 november
van 16.00 tot 17.00 uur in de speciale Praatpaal-ruimte in de Gereformeerde kerk, Achterstraat 39 in Putten. Deelname is gratis.
Wie meer wil weten of een kind op wil geven, kan mailen naar PraatPaal via info@praatpaalputten.nl. Mochten deze dagen niet goed uitkomen, neem dan contact op met PraatPaal Putten via hetzelfde e-mailadres. De vrijwilligers van PraatPaal Putten kijken dan of er een andere oplossing mogelijk is.

AGENDA

Bingo's Puttens Mannenkoor voor 2020 afgelast

Het Puttens Mannenkoor, Hooiweg 4a te Putten, heeft in verband met de corona-crisis, alle voor 2020 geplande bingo's, afgelast.

Filmhuis Ermelo gaat weer draaien in september

Het filmhuis Ermelo gaat na een lockdown van een half jaar weer van start. Vanzelfsprekend respecteert het filmhuis de RIVM-regels en het dan geldende beleid van de gemeente Ermelo.

De Dialoog wordt weliswaar verbouwd maar de theaterzaal is tot juni 2021 te gebruiken. Natuurlijk geeft een verbouwing overlast maar wat voor Het filmhuis het belangrijkst is, is dat het films kan vertonen zonder gestoord te worden door bouwactiviteiten. Daarom is gekozen voor de dinsdagavond en voor de zaterdagmiddag.
Om de kosten in de hand te houden draait er in de tweede helft van 2020 één film tweemaal per maand. In september is dat de historische/dramafilm 'Downton Abbey'. Op dinsdag 8 september om 20.00 uur en op zaterdag 12 september om 14.00 uur. Speelduur: 122 minuten.

De toegangsprijs bedraagt 9 euro inclusief een drankje na de film. Kaartverkoop via: www.filmhuisermelo.nl , eventueel een kwartier voor aanvang aan de kassa met PIN betaling. Mogelijk kan de zaal dan uitverkocht zijn.

Gratis activiteiten voor kinderen op Schovenhorst

Kinderen tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers kunnen op zaterdag 5 september gratis deelnemen aan twee activiteiten op Landgoed Schovenhorst: een kunstwerk maken in het bos óf een rondreis maken door de bomentuinen van het landgoed. Tijden in overleg: vanaf 11.00 tot 15.00 uur.
Voor beide activiteiten geldt de leeftijd tot 12 jaar, en onder begeleiding van een volwassene. Om teleurstelling en drukte te vermijden is aanmelden verplicht. Dit kan via: info@schovenhorst.nl
Voor meer informatie: www.schovenhorst.nl