Afbeelding
Marieke Michielsen

De Puttenaer.nl zoekt freelance-verslaggever

1 september 2020 om 12:33

PUTTEN Nieuwsblad De Puttenaer.nl is op zoek naar een freelance-verslaggever. Ben je geïnteresseerd in het lokale nieuws - van middenstand tot politiek en van onderwijs tot woningbouw - en beschik je over een vlotte pen, dan ben jij wellicht de juiste kandidaat.

Als verslaggever volg je de actualiteit op de voet en ben je in staat om onderwerpen zelfstandig op te pakken en deze samen te vatten in begrijpelijke nieuwsartikelen. Uiteraard in samenspraak met de redactie. Het journalistieke principe van hoor-en-wederhoor is een belangrijk uitgangspunt. Je publiceert op de website (‘online first'), in de krant en via sociale media.

Interesse in de vacature van freelance-verslaggever, mail dan je sollicitatie naar contentmanager Wim Vonk, w.vonk@bdu.nl.



‘Verplicht voortijdig einde komt hard aan’

PUTTEN (ANP) - Het kabinetsbesluit om de nertsenhouderij eerder dan gepland, namelijk al per maart 2021, verplicht te laten stoppen, is hard aangekomen bij de sector. ,,De details moeten snel worden uitgewerkt zodat de ondernemers en hun families weten waar ze aan toe zijn. De juridische onderbouwing moet deugdelijk zijn.” Dat zeggen de vakgroep Edelpelsdieren van de LTO en de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE).

De sector is vrijdag geïnformeerd over dat besluit, dat is ingegeven door de volksgezondheid. Op inmiddels al veertig nertsenfokkerijen is het coronavirus vastgesteld. ,,Het besluit om in plaats van een vrijwillige stoppersregeling alle bedrijven verplicht vroegtijdig te laten stoppen, komt uit de lucht vallen. We gaan dus het gesprek aan met onze achterban om te bespreken wat dit voor hen betekent”, zegt Wim Verhagen, directeur van de NFE. Hij vindt dat nog veel moet worden uitgewerkt: de manier waarop bedrijven moeten stoppen, hoe ze een nieuw perspectief krijgen en ook hoe ze worden gecompenseerd.

Nertsenhouders blijven intussen het maximale doen om nieuwe besmettingen te voorkomen, benadrukken de vakgroep Edelpelsdieren en de NFE. Er zijn in Nederland ongeveer 130 nertsenhouderijen, volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2019. Putten telt op dit moment zeven nertsenhouderijen.

In 2024 zouden alle nertsenhouderijen in Nederland sowieso dichtgaan omdat het fokken van de dieren dan wordt verboden.





Afbeelding
Afbeelding