Afbeelding
Politie

Verboden wapens en vuurwerk

23 maart 2021 om 11:03

PUTTEN De politie heeft bij een controle in een pand aan de Hooiweg in Putten woensdagmiddag 17 maart een 30-jarige inwoner van Putten aangehouden. In het pand werden verboden wapens en illegaal vuurwerk aangetroffen. De wapens en het vuurwerk zijn in beslag genomen.

De politie sprak woensdag aanvankelijk van een ‘mogelijk drugslab’ in het pand. ,,In het kader van ondermijning zijn we altijd scherp op signalen in het buitengebied”, aldus de politie. Ook de omgevingsdienst was bij de controle aanwezig. Uiteindelijk bleek er geen sprake van een drugslaboratorium.


VVD de grootste in Putten, FvD grootste stijger

PUTTEN Net als in het landelijke beeld, is ook in Putten de VVD de grootste partij geworden bij de Tweede Kamerverkiezingen. De liberalen kregen 22,7 procent van de stemmen. Het CDA blijft de tweede partij (15,6 procent), de ChristenUnie de derde (13,4 procent) en de SGP de vierde (11,8 procent).


Het CDA is ondanks de tweede plek procentueel de grootste daler in vergelijking met de uitslag in 2017. Maar er waren meer verliezers. Onder meer GroenLinks, PVV, SP en 50PLUS moesten in Putten inleveren. Bij de winnende partijen zien we in Putten, net als het landelijke beeld, een aardige winst voor D66 en ook Partij voor de Dieren wint iets. De grootste procentuele stijger in Putten is echter Forum voor Democratie. ChristenUnie en SGP bleven stabiel.

Van de nieuwe partijen heeft JA21 2,3 procent van de stemmen gehaald. BoerBurgerBeweging (BBB) komt uit op 1,6 procent.


Kijkend naar de opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen eindigde Putten op de 23e plek van de 352 gemeenten in Nederland. Dat de opkomst in Putten bij de verkiezingen met 86,5 procent relatief hoog was, zal niemand verbazen. Ook in 2017 scoorde Putten ruim boven het landelijk gemiddelde met 86,8 procent.

Opvallend is dat Putten ook hoog eindigt bij de ongeldige stemmen. Dat zijn er deze keer tachtig (0,5 procent), qua percentage landelijk goed voor een tweede plek. Volgens de gemeente gaat het hierbij om veertien verkeerd ingevulde stembiljetten en 66 briefstembiljetten van 70-plussers die zonder stempluspas zijn ingeleverd in de gewone stembus.

p        [Lees op pagina 3 de reacties van de Puttense politiek op de verkiezingsuitslagen

Tweede Kamerverkiezingen 2021