Afbeelding
Gemeente Putten

Knopen doorhakken

18 mei 2021 om 20:23

Een belangrijke taak van het college van burgemeester en wethouders is het doorhakken van knopen. Niets gaat vanzelf. Vorige week stelden wij de gemeenteraad voor om in totaal 45 tijdelijke woningen te bouwen op twee locaties. Het betreft een perceel tussen de Bijsterenseweg en de Nijkerkerstraat en een perceel aan de Huybertsenweg. Dit voorstel houdt de gemoederen bezig.


REDELIJKHEID Voordat wij met dit voorstel ‘naar buiten gingen’ hebben wij de omwonenden van de twee locaties geïnformeerd. Dit zijn zaken die de buurt niet uit de krant hoort te lezen. Inmiddels hebben 15 omwonenden bij de gemeente gereageerd. Een deel hiervan wil graag meepraten bij de planvorming. Dat kan, graag zelfs. Een ander deel is gewoon tegen. En ook dat mag.


TRENDING TOPIC Op sociale media is het realiseren van tijdelijke woningen trending topic, zoals dat heet. Vanzelfsprekend volg ik die online discussies met aandacht. Uit de vele tientallen reacties blijkt dat vrijwel iedereen snakt naar woningen in Putten. Tegelijkertijd worden er vraagtekens gezet bij de gekozen locaties. Soms in felle bewoordingen. Daar is niks mis mee. Jammer is daarbij wel dat soms een volstrekt onjuiste voorstelling van zaken wordt gegeven. Dat wij geen woningen gaan bouwen, maar containers plaatsen en dat wij helemaal niet voor Puttenaren bouwen, om maar eens iets te noemen.


NETTE WONINGEN Laat duidelijk zijn: van containers is geen sprake. Smaken verschillen, maar tijdelijke woningen zijn nette woningen. Verder zijn die woningen op de eerste plaats bestemd voor Puttenaren die een woning zoeken. Dat zijn er nogal wat. En niet zelden is er sprake van urgentie. Om die reden hebben wij nu knopen doorgehakt en gekozen voor deze twee locaties. Besturen is kiezen. Met ons besluit ligt de bal nu bij de gemeenteraad.


Het is aan de gekozen vertegenwoordigers uit onze gemeente om een definitief besluit te nemen. Om het algemeen belang, het snel bouwen van woningen, af te wegen tegen de individuele belangen van de omwonenden. Eind mei wordt ons voorstel besproken in de raadscommissie Ruimte.


Ewoud ‘t Jong, wethouder