Afbeelding
Eigen foto

Herontwikkeling van Sligro locatie weer een stap dichterbij

21 januari 2022 om 10:37 Overig

PUTTEN Projectontwikkelaar Wilma Wonen sloot afgelopen woensdag een samenwerkingsovereenkomst met projectontwikkelaar LATEI en aannemer Schoonderbeek BV voor de herontwikkeling van de Sligro locatie aan de Voorthuizerstraat 69 te Putten. De bedrijven gaan samenwerken aan de plannen voor de toekomstige nieuwbouwwijk De Bosrande, waarbij het versteende gebied wordt getransformeerd naar een groene woonwijk die zich opent naar buurt en bos.

Momenteel wordt het bijna zeven hectare grote terrein nog gedomineerd door de loodsen van het voormalige distributiecentrum van Sligro. De locatie wordt de komende jaren getransformeerd naar een duurzaam, natuurinclusief en klimaatadaptief woongebied. Het biedt ruimte aan een gevarieerd woningaanbod met 175 tot 225 woningen, passend bij de Woonvisie Putten en rekening houdend met behoeften van de omgeving en toekomstige bewoners.

Antoni Poot, Directeur van LATEI geeft aan: ,,Met de transformatie van het voormalig Sligro terrein kunnen wij een substantiële invulling geven aan de woningbehoefte in Putten, voor alle doelgroepen.” Edwin Schoonderbeek, Directeur van Schoonderbeek BV vult aan: ,,Naast de substantiële toevoeging van woningen in een duurzaam woongebied, ontwikkelen we woningen die bijdragen aan de gewenste energietransitie. Traditionele woningtypes, duurzaam, gasloos, goed geïsoleerd met energieopwekkende elementen, die voldoen aan de eisen van deze tijd.”

BELANGSTELLENDEN VROEGTIJDIG BETREKKEN Samenwerken zit Wilma Wonen, LATEI en Schoonderbeek BV in het bloed. Ronald Tol, Directeur van Wilma Wonen: ,,Wilma Wonen werkt graag samen met regionaal verankerde partijen. LATEI en Schoonderbeek brengen ons dat hier. Wij zien uit naar deze samenwerking.”

Naast de samenwerking met de gemeente Putten worden omwonenden, omliggende bedrijven en belanghebbenden in een vroegtijdig stadium betrokken bij de verdere uitwerking van het plan. Verwacht wordt dat de eerste woningen het tweede of derde kwartaal van 2023 in de verkoop gaan. Voor meer informatie over De Bosrande: www.debosrandeputten.nl