Ingezonden brief

25 januari 2022 om 10:03

Over wegbermen en bermstof

Naar aanleiding van het schrijven van de heer Bartus in De Puttenaer geven wij graag onze reactie.

Om te beginnen ziet u ons weiland links op de foto geplaatst in De Puttenaer van 5 januari 2022. Tot onze ergernis stuift de hele zomer al het bermstof in ons land en dus in het gras waar onze paarden in grazen. Dus ook in ons kuilgras wat daarvan geproduceerd wordt. Al dat stof krijgen zij binnen met het gevolg dat paarden daarvan kunnen gaan hoesten.


Wij gingen naar de Telgterweg verhuizen om onze hobby ( het aangespannen rijden) uit te kunnen oefenen. Het zorgt voor levensgevaarlijke taferelen om met ons tweespan de weg op te komen en te rijden. Ik spreek hier niet alleen voor mijzelf maar ook namens de buren. Zij gaan zelfs met hun aanspanning het fietspad op om een beetje veilig in het bos te komen.

Het is de laatste jaren steeds gevaarlijker geworden door het vracht/busverkeer dat met hoge snelheid over de wegen rijdt. Door de afsluiting van de Waterweg is het nog erger geworden.

De berm wordt alleen bijgewerkt met prutswerk, waar je niets aan hebt. Wandelaars krijgen een gratis douche als het verkeer iets uitwijkt in de berm, omdat er zoveel water staat in de kuilen van de berm.

Goed dat u een ingezonden brief heeft geplaatst. Wij als bewoners van de Telgterweg hebben toch geen zin meer om te reageren naar de gemeente. Wij en onze buurvrouw hebben al zo vaak ons best gedaan om gehoord te worden maar dat is verspilling van tijd en energie. Zelfs een schrijven aan onze burgemeester heeft geen zin. Dat hebben we geprobeerd over de enorme vuurwerkoverlast (zes weken lang) waardoor al onze paarden uit de hele buurt hyper worden,

Dus zou fijn zijn als we wat kunnen bereiken voor de Telgterweg.


Gerda Brons en Herman Aldenkamp


De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Bijdragen dienen voorzien te zijn van naam afzender.


Als u op deze ingezonden brief wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie puttenaer@bdu.nl of laat een berichtje achter op www.deputtenaer.nl.


De Snuffelhal gaat weer open

PUTTEN Na de strenge lockdown is vanaf heden De Snuffelhal iedere zaterdag weer geopend. De Snuffelhal is te vinden aan de parkeerplaats van de bibliotheek aan de Brinkstraat in Putten. De leden van de Boeldagcommissie staan tussen 9.30 uur en 12.30 uur klaar om de bezoekers welkom te heten. 

Iedereen is welkom of het nu gaat om het inleveren van spullen, oud ijzer in te leveren of om iets leuks te kopen. Wel een vriendelijk verzoek om alle spullen schoon en nog in goede staat in te leveren.