Albert de Bruin overhandigt het verkiezingsprogramma van VVD Putten aan minister Van der Wal.
Albert de Bruin overhandigt het verkiezingsprogramma van VVD Putten aan minister Van der Wal. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

VVD presenteert haar toekomstvisie

23 februari 2022 om 10:28 Gemeenteraadsverkiezingen

PUTTEN Jorrit Heinen van de VVD in Putten heeft afgelopen maandag de visie van zijn partij over de toekomst van Putten gepresenteerd. Via de website www.putten.nu is deze visie in te zien. Bij de presentatie was minister Christianne van der Wal aanwezig. Zij ging ook nog het dorp in om met inwoners in gesprek te gaan.

,,De afgelopen maanden hebben wij als mede-dorpsgenoten vele tientallen gesprekken gevoerd met dorpsgenoten en werkbezoeken afgelegd bij zo’n dertig maatschappelijke organisaties. Van de Bedrijvenkring en het WCP tot de Sportfederatie. Van de Participatieraad tot de Stichting Natuur en Milieu Putten en van scholen tot politie en nog heel veel meer”, legt Heinen uit. ,,Al deze input heeft geleid tot ons verkiezingsprogramma, maar ook tot een visie. Wat we hebben vernomen van vrijwel alle organisaties in Putten is dat er behoefte is aan een visie en een plan voor de komende jaren. Nu wordt er gehandeld volgens de waan van de dag en we plakken pleisters. Dat helpt alleen voor de korte termijn. Nu is visie niet alleen een vaag rookgordijn of heel veel wollige woorden. Het is ook heel concreet te maken. Als VVD Putten hebben we een woon-werk-sport visie ontwikkeld die we letterlijk op de kaart van Putten hebben neergezet”, aldus Jorrit Heinen. 

,,Middels deze visualisatie willen wij een doorkijkje geven naar een mogelijke toekomst voor ons mooie dorp. De VVD Putten steekt haar nek uit door met plannen op ruimtelijke ordening tot 2050 te komen. Van het herbestemmen van bestaande verpauperende bedrijventerreinen tot woningbouw en een nieuw bedrijventerrein langs de A28. Nieuwe wijken met betaalbare, sociale, woningbouw. Bereikbaar blijven en veiligheid bieden. Iedereen het evenveel naar de zin maken gaat mogelijk niet lukken maar stil blijven staan en hopen dat problemen zich vanzelf oplossen is geen optie.”

Lijsttrekker Albert de Bruin geeft aan: ,,Op 14, 15 en 16 maart gaan wij weer naar de stembus om in gemeenten nieuwe gemeenteraden te kiezen. In maart 2021, bij de Tweede Kamer verkiezingen, stemden ruim 3.600 Puttenaren op de VVD, dat zou plaatselijk goed zijn voor zo’n vijf zetels in onze gemeenteraad. Het zou mooi zijn als we opnieuw deze stemmen, dit vertrouwen, mogen ontvangen. Uiteraard zijn meer stemmen heel welkom.”

,,Als mede-dorpsgenoten willen we ons mooie dorp, nog mooier en bruisender maken en de tijdsgeest van nu een stem geven. Een stem op ons betekent dat we ons dorp de 21ste eeuw in gaan leiden. Het daadwerkelijk oplossen van het jarenlang schrijnende tekort aan sociale huurwoningen en starterswoningen. Maar ook zaken als keuzevrijheid geven aan onze burgers en lokale ondernemers. Wij zijn van mening dat de winkels op zondag best open mogen. In ons verkiezingsprogramma zetten we de Puttenaar als inwoner centraal. Kortom, we kijken door de ogen van een Puttense inwoner en ondernemer naar onze kansen en onze toekomst. Dus niet vanuit het gemeentehuis, de raadzaal of vanachter de tekentafel, maar vanuit de huiskamer, vanaf het sportveld of het terras.”

,,We willen ook burgers, verenigingen, maatschappelijke organisaties via het burgerinitiatief en een burgerberaad meer betrekken bij onze Puttense politieke besluiten. Dan voorkomen we de enorme overschrijdingen en onnodige onderzoekskosten, zoals bij het gemeentehuis, Fontanusplein en de rotonde op de Garderenseweg. Dat heeft ons de afgelopen vier jaar vele miljoenen euro’s gekost. De schouders onder Putten zetten doe je als burger, politiek en samenleving gezamenlijk. Om hieraan mee te helpen vraagt om verantwoordelijkheid, verbinding en leiderschap. Hierbij past een verantwoordelijke stijl van politiek bedrijven. Elkaar niet aanvallen, maar compromissen sluiten. Niet ingraven in het eigen gelijk, maar oog hebben voor elkaars zorgen en belangen. Laten we vooral kijken naar wat werkt, gewoon pragmatische oplossingen voor een probleem bedenken en uitvoeren”, aldus De Bruin.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer