Sport

22 februari 2022 om 11:43

PUTTEN SDC Putten boekte zaterdag tegen Flevo Boys de grootste overwinning van het seizoen: 4-1. Door in beide helften vroeg te scoren, een doelpunt vlak voor rust en een rode kaart voor Flevo Boys vlak na de 3-1, viel het op de cruciale momenten goed voor de Puttenaren. Zaterdag is de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, uit bij Berkum.

Ruime zege SDC Putten op Flevo Boys

Bart Posthouwer scoorde al na 5 minuten, gevolgd door de 1-1 van Yume Ramos in de 10e minuut. ,,We begonnen best goed, maar na een minuut of 10-15 waren we de grip op Flevo Boys kwijt en hadden zij het veldoverwicht. Het lukte ons niet meer de vrije man te vinden, dus hanteerden we de lange bal, maar die waren we ook snel kwijt. Flevo Boys kreeg geen heel grote kansen, maar wel voorzetten en mogelijkheden op een kans.’’

De 2-1 viel dan ook een beetje uit de lucht, vond Bakker. ,,Een heel mooie goal van Steijn van Ark, die de bal van afstand heerlijk in de bovenhoek schoot. Een mooie opsteker.’’

De rustbespreking werd de tweede helft goed uitgevoerd en al snel viel de 3-1 door Rik Vermeij. ,,We zetten beter druk en bleven langer aan de bal. Zij kwamen na snel na de 3-1 met een man minder te spelen. Timon Rorije trok Daan Wierenga omver om een aanval te stoppen. Dat was voor hun een dubbele tik.’’

In het vervolg koos SDC Putten voor defensieve zekerheid, waardoor Flevo Boys wel de bal had, maar weinig gevaar kon stichtgen. 5 minuten voor tijd viel nog de 4-1 van Wilbert Wessels. ,,Wij misten vijf jongens door schorsingen, blessures en corona. Er stond een heel jonge ploeg, we eindigden met 7 jongens van 22 of jonger. Op voorhand wisten we niet hoe het zou lopen, dan is de uitkomst prettig en is het begrijpelijk dat het niet lukte om heel goed voetbal te spelen.’’

Zaterdag speelt SDC Putten uit bij Berkum, de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. De Zwollenaren wonnen met 6-0 van ONS Sneek en zijn volgens Bakker ‘een prima tegenstander’.

Van Nijhuis verlaat Rood-Wit'58

PUTTEN Albert van Nijhuis vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Rood-Wit'58. De trainer uit Putten is dan drie jaar werkzaam geweest op sportpark De Eendracht. Van Nijhuis (44) maakte zijn besluit afgelopen weekend bekend. ,, Ik ben ambitieus, dan moet je niet op safe spelen, maar keuzes durven maken. Ik vind het tijd om mijzelf door te ontwikkelen en wil een niveau omhoog. Dat kan zijn als trainer, maar ook in een andere rol, bijvoorbeeld als assistent. Ik kijk wel wat er op mijn pad komt. Het is voor de groep ook goed dat er na drie jaar een andere trainer voor komt te staan. Vier spelers heb ik zelfs nog wat langer getraind, in de tijd dat ik coach van SDC Putten 2 was.

Klaar voor de start!

REGIO Atletiek Vereniging Nijkerk is blij dat de Veluwepoortloop op zaterdag 12 maart door gaat.

Atleten kunnen eindelijk weer eens de strijd met elkaar aangaan. De loop start dicht bij de sportaccommodatie aan het Hassemanpad en de finish is op de baan. Start kidsrun om 10.30 uur en de tien en vijf kilometer beginnen om 11.00 uur en 11.05 uur.

Deze gezellige, regionale loop voert de deelnemers door het mooie buitengebied van Nijkerk. De routes gaan vrijwel geheel over verharde wegen. Verkeersregelaars, EHBO en voorfietsers staan voor iedereen klaar. Officiële tijdwaarneming met Ipico chip. De voorinschrijving is geopend. Kijk voor meer informatie op www.avnijkerk.nl/veluwepoortloop.

Activiteiten
Welzijn Putten

Vervoer 
Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen een beroep doen op het vervoer van Welzijn Putten.

De behulpzame chauffeurs van Welzijn Putten brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Voor meer informatie of een abonnement kunnen belangstellenden bellen op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Financieel Café Putten weer open op dinsdagavond 
Inwoners van Putten die wat hulp kunnen gebruiken bij hun administratie en/of financiën, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier zijn van harte welkom in het Financieel Café.

Het café is geopend op dinsdagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur vrije inloop of op afspraak en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur vrije inloop en van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak. Schroom niet om binnen te lopen of te bellen voor een afspraak. Afspraak maken kan via Stimenz, telefoon 088-784 6464.

Wegwijs in Welzijn
Een vraag of op zoek naar hulp? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer belangstellenden het sowieso prettiger vinden, kunnen hun vraag stellen via de website van Welzijn Putten. 

Op de homepage is rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’ te vinden. Via deze knop is het aanmeldingsformulier te vinden en dan kan de vraag met bijbehorende gegevens worden ingevuld. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact opnemen en helpen bij de beantwoording van de vraag.

Sjoelen
Donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er sjoelen in Stroud. De gezellige sjoelclub heeft ruimte voor nieuwe leden. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten 0341-357078.