Financiële steun voor culturele en creatieve sector in Putten

22 februari 2022 om 11:36

PUTTEN Verenigingen, instellingen en ondernemers in Putten in de culturele en creatieve sector kunnen beroep doen op de nieuwe subsidieregel ‘Coronasteun Cultuur’ voor 2022. De gemeenteraad van Putten heeft hiervoor een bedrag van € 201.000 beschikbaar gesteld. De subsidie is gericht op het behouden en versterken van de lokale culturele infrastructuur. Met deze nieuwe subsidie wil de gemeente Putten de cultuursector perspectief bieden.


In totaal ontving de gemeente Putten 271.000 euro aan steunpakken vanuit de Rijksoverheid voor de culturele en creatieve sector. Dit is tot en met het vijfde steunpakket. Hiervan is inmiddels 70.000 euro besteed. Ewoud ’t Jong, wethouder Financiën: “Met de subsidie Coronasteun Cultuur willen wij onze cultureel-maatschappelijke partijen helpen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Deze regeling is dan ook de concrete uitwerking van de resterende € 201.000 aan Rijksgelden voor de culturele sector.” De subsidie is een aanvulling op de subsidie die organisaties en instellingen mogelijk al ontvangen van de gemeente.


VIER PIJLERS Met de subsidie Coronasteun Cultuur streeft de gemeente Putten meerdere doelen na. Daarom bestaat deze regeling uit vier pijlers. De eerste pijler is erop gericht om instellingen, waarvan hun voortbestaan in gevaar is, te helpen. De andere drie pijlers zijn meer gericht op samenwerking of maatschappelijke investeringen voor de toekomst. Met de nieuwe regelingen streeft de gemeente naar meer duidelijkheid bij de subsidieverstrekking. Bijvoorbeeld over de grond waarop aanvragen worden beoordeeld en hoe de hoogte van het toegekende bedrag wordt bepaald.


VOORWAARDEN Om in aanmerking te komen voor subsidie, moeten de activiteiten voor het merendeel ten goede komen aan de inwoners van de gemeente Putten. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor meerdere pijlers. Subsidieaanvraag gericht op financiële continuïteit kan tot vrijdag 1 april 2022. Voor de andere drie pijlers geldt de sluitingsdatum van woensdag 15 juni 2022. 


Subsidie aanvragen kan via www.putten.nl/coronasteuncultuur.


Samen bowlen

PUTTEN Het jongerenwerk van Jeugd-Punt en Actief Putten nodigen jongeren uit in de leeftijd van 12 tot 17 jaar om gezellig met elkaar te bowlen in de voorjaarsvakantie in het bowlingcentrum in Putten. 


Deze activiteit is gratis, omdat de jongerenwerkers het fijn vinden om iedereen weer te ontmoeten na een lange tijd waarin dit niet mogelijk was. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website www.actiefputten.nl en kies een van de twee tijdsblokken (van 13.00 uur tot 14.00 uur of van 14.00 uur tot 15.00 uur). Er zijn beperkt plaatsen, geef je alleen of met elkaar op en de jongerenwerkers hopen velen weer te zien.