Volgende week gaan we weer naar de stembus om onze stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Volgende week gaan we weer naar de stembus om onze stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Sarah Westphal

Politieke partijen leggen uit waar zij voor staan

8 maart 2022 om 11:46

Welke partij verdiend uw stem?

PUTTEN De gemeenteraadsverkiezingen worden volgende week gehouden. Maar welke partij heeft uw voorkeur? Alle politieke partijen die in Putten meedoen aan deze verkiezingen leggen de lezers van De Puttenaer nog eens uit waarom hun partij uw stem verdiend. Kiezers die er na het lezen van deze pagina nog niet uit zijn kunnen de verkiezingsprogramma's van de diverse partijen lezen. Die zijn te vinden op de website van iedere partij. Ook is het mogelijk om een stemwijzer in te vullen. Ga hiervoor naar www.mijnstem.nl. 


STEMWIJZER Is een rondweg belangrijk? Of toch investeren in een museum over de geschiedenis van Putten? Maak een keuze voor of tegen zondagsrust of moet er een aansluiting worden aangelegd naar de A28? En waar gebruiken we het buitengebied voor? Investeren we in parkeergelegenheden of liever in fietspaden? Kiezen we voor meer sociale huurwoningen of zijn er juist meer vrije sector woningen nodig?  

Al deze vragen komen aan bod bij de stemwijzer.


VERKIEZINGEN Kiesgerechtigden kunnen op woensdag 16 maart 2022 hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Putten. Ook vervroegd stemmen is dit jaar weer mogelijk op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart 2022. Iedereen die zijn stem wil uitbrengen moet een stempas en een legitimatiebewijs meenemen naar het stemlokaal. In de gemeente Putten kunnen kiesgerechtigden in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente stemmen. Let op: er is een aantal stemlokalen gewijzigd!

Op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart is het mogelijk om te stemmen in het gemeentehuis aan het Fontanusplein 1 en in Wijkgebouw De Arendshof aan de Arendstraat 2. De stembureaus zijn dan geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. Op woensdag 16 maart kan er dan van 7.30 uur tot 21.00 uur gestemd worden in alle stembureaus. Kijk voor een compleet overzicht op de website van de gemeente Putten www.putten.nl. Na afloop van de stemming tellen de stembureauleden de stemmen met de hand. Belangstellenden mogen hierbij aanwezig zijn.