Jesse Schuin, in duel met Ricardo Tat van Zuidvogels, scoorde zijn eerste competitiedoelpunt voor SDC Putten.
Jesse Schuin, in duel met Ricardo Tat van Zuidvogels, scoorde zijn eerste competitiedoelpunt voor SDC Putten. Foto: Aalt van de Kamp

SDC en Zuidvogels in balans

31 oktober 2022 om 15:13 Overig

Eerste goal Jesse Schuin in competitie

PUTTEN SDC Putten kon zichzelf zaterdag meten met Zuidvogels, één van van de topteams van de eerste klasse A. Door een kopbal van Jesse Schuin kwamen de Puttenaren na 57 minuten op voorsprong, maar de gelijkmaker viel een kwartier voor tijd door Imar Kort. De 1-1 was volgens trainer Mark Bakker de juiste verhouding van het wedstrijdbeeld.

Marco Jansen

SDC Putten had het moeilijk in de eerste 25 minuten. „Zuidvogels heeft een goede ploeg met veel ervaring - gemiddelde leeftijd hoog in de 20 - en vooral een heel goede voorhoede met Nigel van Zelst, Imar Kort en Quincy van Waveren. Dit was de beste tegenstander tot nu toe en dan vooral op individuele kwaliteit, van het niveau dat we vorig jaar ook tegen kwamen. Alle teams spelen georganiseerd, maar zij speelden ook goed voetbal en konden variëren.” Van Zelst kreeg een grote kans voor Zuidvogels nadat Daan Wierenga over de bal heen trapte, maar de bal ging naast. Een schot van Brian Schimmel kon gered worden door keeper Thodorie Velanas. Ook kregen de bezoekers veel dode spelsituaties, maar de thuisploeg kwam deze fase schadevrij door. „Na 25-30 minuten kregen wat grip en ook de overhand. In het eerste kwartier na rust hadden we ook de overhand. Dat waren momenten dat we goed speelden en zowel verdedigend als aanvallend duidelijk grip op Zuidvogels hadden.”

Jesse Schuin schoot en kopte op doel waarbij keeper Versteegt nog net kon redden. Ook waren er veel voorzetten. Na rust hield de druk van SDC Putten aan en leidde tot de goal van Schuin. „De voorzet was van Noevel Kasmi, een mooie goal na een heel goede voorbereiding. We trokken het niveau door tot een kwartier na rust. Misschien ging Zuidvogels toen verder vooruit lopen, maar gevoelsmatig gingen wij sneller veilige keuzes maken en onbewust minder doen om vrij te lopen. We hielden de verdedigende organisatie op orde, maar Zuidvogels kreeg wel de grip terug, al resulteerde dat niet in grote kansen.’’

Na 74 minuten viel toch de 1-1 van Imar Kort. „We maakten een foutje in de opbouw en bij de omschakeling stond het bij ons iets te open, daar maakte Imar Kort goed gebruik van. Zij kregen daarna nog een vrije bal van Huib van Eijnsbergen, die Thodorie Velanas goed pakte. Wij hadden nog een kopbal van Mark Bouwman. Het was hectisch, waarbij Zuidvogels slim onze counters onderbrak. Dat leken slimme keuzes. Er was strijd met veel overtredingen, echt gevoetbald werd er de laatste 20 minuten niet meer.”

Bakker kon leven met een punt tegen een serieuze concurrent. „We hebben een deel van de wedstrijd goed gevoetbald, maar kunnen dat nog niet lang genoeg volhouden. Wij bleven wel 90 minuten als team vechten tot het einde. Nu moeten we zorgen dat we als totale groep langzaam fitter worden, zodat de concurrentie toeneemt en we meer kunnen variëren in type spelers. We scoren ook nog niet wekelijks allemaal een voldoende. Zaterdag speelden Ramon van de Koot en Noevel Kasmi uit de jeugd basis en deden het prima. We staan met 10 uit 6 goed bij de bovenste zes. De komende weken moeten we daar zien te blijven.” SDC Putten speelt zaterdag in Mijdrecht tegen Argon.

Ramon van de Koot maakte tegen Zuidvogels zijn debuut als basisspeler van SDC Putten.