Samen op de foto bij De Schauw.
Samen op de foto bij De Schauw. Zorggroep

Fotograaf op bezoek bij De Schauw

1 november 2022 om 11:53

Petra Hop vertelde over haar grote passie voor fotografie

PUTTEN Bij de dag begeleiding van Woonzorgcentrum De Schauw wordt er regelmatig iemand uitgenodigd die iets komt vertellen of laten zien. Deze keer kwam hobbyfotograaf Petra Hop langs.

Haar interesse voor fotografie is als kind al aangewakkerd door haar moeder en oudste broer. Urenlang kon ze zich verdiepen en staren naar de foto’s die zij hadden gemaakt. Haar moeder fotografeerde voornamelijk portretten van haar, haar broers en zus en van de kleurrijke tuin. Haar oudste broer richtte zijn focus meer op gebouwen, zoals molens, kerken en kastelen. 

Op haar zestiende kocht Petra haar eerste fotocamera met de nodige fotorolletjes. Inmiddels is ze uitgerust met een mooie digitale spiegelreflexcamera en verschillende soorten lenzen. Op groot scherm toonde Petra een selectie van haar foto’s. Er kwamen sneeuwfoto’s voorbij, voorjaarsfoto’s, paddenstoelen, bijzondere kerkdiensten, portretfoto’s van haar gezin, haar huisdieren, dieren in de natuur en mooie landschappen met een zonsondergang. Het zijn mooie fotomomenten die ze onderweg tegenkwam of die zomaar op haar pad kwamen, bewust en onbewust. Dat maakt haar hobby extra leuk, maar vooral ook erg waardevol. 


OP DE FOTO Na de presentatie van Petra Hop werden de mensen van de dagbegeleiding, bewoners van de Schauw en de omwonenden natuurlijk uitgenodigd om op de foto te gaan. Vanwege de Oostenrijkse weken in de Schauw geheel in stijl met passende attributen, zoals hoedjes, wandelstokken of een Oostenrijkse berghond.

De mensen van de dagbegeleiding van De Schauw zoeken meer mensen die aan het project 'Deel je talent' mee willen werken. Wie kan er iets vertellen over een bijzondere hobby of verzameling en kan hier ook iets van laten zien. Ook een demonstratie van bijvoorbeeld een oude ambacht of dansers zijn van harte welkom. Stuur een mail naar dagbegeleiding.putten@znwv.nl met uw talent en contactgegevens. 


Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hobby of een bijzondere verzaemling waarover / verzameling waarover u kunt vertellen of iets kunt komen laten zien of een demonstratie van bijvoorbeeld een oude ambacht/ dansen? Stuur een mail naar dagbegeleiding.putten@znwv.nl met uw talent en contactgegevens.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding