De winnaars van de laatste editie: de Deurtrekkers
De winnaars van de laatste editie: de Deurtrekkers Melinda Bouw

Sportief festijn voor jong en oud

24 januari 2023 om 12:06

Puttens Kampioenschap Touwtrekken 2023

PUTTEN Het Puttens Kampioenschap Touwtrekken wordt op zaterdag 4 februari wederom gehouden.

Dit evenement werd in 2010 voor de eerste keer gehouden en sindsdien heeft het een vaste plek gevonden in veel Puttense agenda’s en is het in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een sportief festijn voor een heel breed publiek. Met teams uit de hele regio en met deelnemers in alle leeftijdscategorieën biedt het toernooi voor elk wat wils. Evenals voorgaande jaren is er een senioren- en  een jeugdklasse. De heren- en damesteams gaan in dezelfde klasse de strijd aan. De herenteams bestaan uit zes personen, een coach en een eventuele reserve. De damesteams uit negen personen, een coach en een eventuele reserve. Dit jaar is er ook de mogelijkheid om met een gemengd team deel te nemen, voor de combinatieteams gelden de regels van de NTB: voor elke twee heren mogen drie dames of drie jongens onder 18 jaar opgesteld worden. Een combinatieteam bestaat uit zeven, acht of maximaal negen touwtrekkers, waarbij een negen-tal dus geheel uit dames en/of jongens onder 18 jaar bestaat.

De inschrijving is reeds geopend en er is er nog plek voor enkele teams, deze kunnen zich aanmelden door een berichtje te sturen naar de Facebookpagina van Blij in Putten.

Om het Puttens Kampioenschap Touwtrekken zo laagdrempelig mogelijk en voor een ieder betaalbaar te houden, is de entree gratis en ook voor de deelnemende teams worden er geen kosten berekend. Handig om te weten: er is geen mogelijkheid om te pinnen, betalen kan alleen met contant geld. Eenieder die wil komen kijken naar de wedstrijd is van harte welkom vanaf 14.00 uur in Trainingsstal de Bouwkamp aan de Waterweg 35 in Putten.