Het Rode Kruis biedt nieuwe EHBO cursussen aan

23 januari 2023 om 15:01

PUTTEN Is EHBO certificaat nog een korte tijd geldig of een nieuwe cursus volgen? Het Rode Kruis afdeling Harderwijk Ermelo Putten biedt cursussen aan. De cursus uitgebreide EHBO vindt plaats op acht woensdagavonden vanaf 15 maart 2023. De minimumleeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Informatie en aanmelden kan via de website www.shop.rodekruis.nl.

Alle cursussen worden gegeven in de Kazerne voor Brandweer en Rode Kruis aan de Maltezerlaan 3 in Harderwijk. 

Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Thuis, op het werk of zomaar op straat. Het kan zomaar gebeuren. Een heleboel mensen zijn van goede wil maar vaak ontbreekt de kennis om adequaat te handelen. Juist een goede eerste hulpverlening kan een wereld van verschil maken voor het slachtoffer en erger voorkomen. En daar draait het om bij EHBO. Dat is ook de reden dat veel zorgverzekeraars de kosten van een EHBO cursus geheel of gedeeltelijk vergoeden. 

Gedurende acht lesavonden van tweeneenhalf uur worden diverse ongevallen besproken en leren cursisten op de juiste manier te handelen. De cursus wordt afgesloten met een Rode Kruis European First Aid certificaat.

Dit certificaat is twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kunnen deelnemers aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.

Het Rode Kruis verzorgt ook een herhalingsles uitgebreide EHBO op zaterdag 11 maart.. Informatie en aanmelden kan ook via de website www.shop.rodekruis.nl.

Lukt het aanmelden niet of belangstellenden die meer informatie over deze cursussen willen kunnen contact opnemen met telefoonnummer 06-8127 1740 of mailen naar opleidingen.hep@rodekruis.nl.

De cursussen worden gegeven door een gecertificeerde instructeur. Deze instructeurs zijn kwalitatief goed opgeleid via de Rode Kruis instructeursopleiding. Alle handelingen die tijdens de cursussen worden aangeleerd voldoen aan de officiƫle Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp.

Met een geldig EHBO diploma kunnen belangstellenden vrijwilliger Evenementenhulp worden. Er is een grote vraag naar hulpverlening in Harderwijk Ermelo Putten. Dus er zijn altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Belangstelling? Bel 06-81271740

Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen Reanimatie en AED. Hiervoor kunnen belangstellenden zich ook opgeven via de website www.shop.rodekruis.nl. Cursisten bij het Rode Kruis dragen bij aan de missie van de organisatie om iedereen in nood te kunnen helpen, maar ook aan de hulpverlening die het Rode Kruis biedt. Alle inkomsten die het Rode Kruis binnenkrijgt door de cursussen komen namelijk weer ten goede aan de hulpverlening.