Vervolg voorpagina

24 januari 2023 om 11:17

Kunstroute door het centrum van Putten 

PUTTEN Loes van Nijhuis vervolgt: ,,Hier is heel goed op gereageerd. We komen bij elkaar in de horeca van Putten om ideeën uit te wisselen en verbinding te zoeken met elkaar."

,,Uit de eerste ontmoeting is het idee ontstaan om een grote etalagekunstroute te organiseren. En dat zijn we gaan doen. We zijn eerst met ons verhaal naar de winkeliers in Putten gegaan en daar werd heel positief op gereageerd. Mensen waren enthousiast en kwamen met aanvullende ideeën. We hebben vervolgens alle kunstenaars benaderd en alles uitgewerkt. Met als resultaat, een mooie kunstroute door het centrum van Putten. Met een puzzeltocht. Er zijn diverse disciplines aanwezig.  De jongste deelnemer is 18 jaar en de oudste is 90 jaar", aldus Loes. ,,De samenwerking met de winkeliers, VrijkunstenaarsSoos en de kunstenaars verliep uitstekend. De route is geschikt voor iedereen en de deelname is gratis. We gaan de scholen op de hoogte brengen van deze kunstroute en het is een leuke uitdaging voor ouders/kinderen en of grootouders/kleinkinderen. Er is zelfs een hoofdprijs te winnen.

Deelname formulieren van de etalagekunstroute met puzzeltocht zijn te verkrijgen bij La Culina (kerkstraat 17) en bij De Lichtster (Dorpsstraat 83). Daar kunnen ook de ingevulde formulieren ingeleverd worden. ,,We hopen dat de mensen zich laten verwonderen door de kunstwerken van de Puttense Kunstenaars", aldus Van Nijhuis. Zij voegt er nog een citaat van Pierre Jansen (1926-2007) de eerste kunstuitlegger van de Nederlandse televisie aan toe. ,,U hoeft niet alles mooi te vinden. Maar word dan niet boos en loop niet weg. Bedenk dat als u het niet mooi vindt, dat het dan misschien wel interessant kan zijn. Iemand heeft het toch maar gemaakt en heeft er een bedoeling mee!"


Lammertijd in aantocht

ERMELO Nog even en dan zijn er weer lammetjes te bewonderen bij de schaapskudde van Ermelo. ,,Er is nu nog weinig te zien", aldus herder Marion Derks. ,,Behalve dat de schapen langzaam maar zeker behoorlijk breed worden."

Eind januari wordt het eerste lammetje verwacht. ,,Ik krijg al wel wat nesteldrang", lacht Marion. De eerste kraamhokjes worden daarom alvast opgebouwd en de hulsttakken zijn opgehangen aan de balken in de schaapskooi. ,,Hulst heeft een preventieve werking tegen een virusinfectie waar vooral de kwetsbare lammetjes gevoelig voor zijn", legt de herder uit. Er staat de herders en hun helpers weer een drukke tijd te wachten. Zij zijn tijdens de hele lammertijd zeven dagen in de week, vierentwintig uur per dag bij de schapen om hen te verzorgen en de bevallingen te begeleiden. Een drukke, maar ook een hele mooie tijd, volgens Marion, die hoopt dat dit jaar weer net zo'n mooie en gezonde lammerperiode zal worden als het vorig jaar was. De lammeren scoorden hoge punten bij de lammerkeuring in het najaar. Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Meer informatie is te vinden op www.schapedrift.nl.