Het bouwplan van maar liefst 23 appartementen op de hoek van de Achterstraat/Molenstraat is gestart.
Het bouwplan van maar liefst 23 appartementen op de hoek van de Achterstraat/Molenstraat is gestart. Eigen foto

Bouw 23 appartementen aan Achterstraat in centrum Putten gestart: grootste gedeelte al verkocht

3 maart 2023 om 10:41 Nieuwbouw

PUTTEN Het bouwplan van maar liefst 23 appartementen op de hoek van de Achterstraat/Molenstraat is gestart. Eind van de zomer is de winkelstraat op de hoeklocatie in het centrum helemaal opgeknapt en klaar voor de toekomst.

De bouw van de appartementen is begin van het jaar gestart. Bouwbedrijf Aalten uit Putten is begonnen met het slopen van de verouderde twee-onder-een-kapwoning en het verwijderen van de gevelafwerking van het huidige pand. De bouw is snel van start gegaan zodat de ondernemers die de huidige winkels en restaurants exploiteren in de zomermaanden geen last meer hebben van het grotere werk. Tijdens de bouwperiode blijven de deuren van de onderliggende ondernemers gewoon open. In de komende periode wordt er verder gesloopt en worden de verdiepingen op de hoeklocatie verwijderd. De begane grond blijft staan en vanaf het eerste kwartaal begint de opbouw. Het gehele plan is getekend door Fier Architecten in Nijkerk.

In totaal verrijzen er maar liefst 23 appartementen (huur- en koopappartementen), variƫrend in grootte van 33 vierkante meter tot 69 vierkante meter. Het complex wordt voorzien van een liftinstallatie. Zo zijn de appartementen geschikt voor elke doelgroep op deze locatie nabij alle voorzieningen van het centrum. De grotere appartementen hebben mooie buienruimtes met zicht op het straatbeeld van het centrum. Momenteel is het grootste gedeelte van het complex verkocht. De resterende appartementen zijn in verkoop bij Het Geldersch Huys Makelaars. Na afronding van het complex worden diverse appartementen voor de verhuur aangeboden.