Gijsje op weg naar de volgende carambole.
Gijsje op weg naar de volgende carambole. Foto van Geert Hoogerduijn

Gijsje (72) uit Putten wil ook eens tegen vrouwen biljarten, dames welkom bij Biljartvereniging 2 Brothers

6 maart 2023 om 15:33 Verenigingen

PUTTEN Biljartvereniging 2 Brothers biedt vrouwen uit Putten de gelegenheid om kennis te komen maken met biljarten en met de club. Dat kan op woensdag 15 maart, 22 maart en 29 maart van 13.00 tot 16.00 uur in de speelzaal van de biljartclub. Die is gevestigd in de oude kantine van SDC aan de Roosendaalseweg 111a. Dames zijn welkom om te komen biljarten. 

Samen spelen van mannen en vrouwen is één van de leuke aspecten aan biljarten. Recreatief maar ook in competitieverband. Helaas biljarten er veel minder vrouwen dan mannen. Laten we zeggen dat dit waarschijnlijk een erfenis uit het verleden is. Biljarten was een cafésport maar is al vele jaren geëvolueerd tot verenigingssport. Niet of nauwelijks meer in cafés, maar in clubgebouwen.

BV 2 Brothers heeft zeventig leden en twee daarvan zijn vrouw. Gijsje (72) biljart al vele jaren. ,,Voor mij is biljarten een gezelligheidssport, een middagje uit. Ik geniet van de mensen om me heen. Zij speelt overdag in een team van drie personen in de KNBB dag-competitie. Met twee mannen samen dus, en ze speelt vaak ook tegen mannen als tegenstanders. ,,Het leuke daaraan is dat mannen niet zo goed tegen hun verlies kunnen. Als ik van hen win, heb ik lol.” Een ander prettig aspect van biljarten is dat iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt. 

Bij de club staat gezelligheid en elkaar ontmoeten voorop. ,,BV 2 Brothers is een hele gezellige, open club. Ik voel vanaf het begin een warm welkom. Iedereen is bereid je te helpen”, zegt Gijsje. Alle leden kunnen de hele dag terecht voor het biljarten. Ze krijgen een sleutel van het sportpark en de speelzaal en alles daar is zelfbediening. De hele dag door zijn er leden aan het biljarten. Voor velen is het een (dagelijkse) dagbesteding. Biljarten en elkaar ontmoeten.

Gijsje zou het leuk vinden als er meer vrouwen komen biljarten. Gelukkig is er onlangs een tweede dame lid geworden. En we hopen dat het spreekwoord van het ene schaap en de dam ook voor onze biljartclub geldt.

Aanmelden kan via tel. 06-29605040 en/of via de website van Actief Putten www.actiefputten.nl.