Kees Bor is voorzitter van de Participatieraad Putten.
Kees Bor is voorzitter van de Participatieraad Putten. Jan de Roo Fotografie

Participatieraad Putten zoekt nieuw lid: ‘Echt iets betekenen voor jouw dorp en mede-Puttenaren’

6 maart 2023 om 20:00 Maatschappelijk

PUTTEN De Participatieraad Putten zoekt een nieuw lid. Wil jij echt iets betekenen voor jouw dorp en mede-Puttenaren? 

We horen je denken: ‘wat doet een participatieraad eigenlijk?’. Een participatieraad slaat een brug tussen de inwoners van een stad of dorp en de gemeente. De Participatieraad Putten adviseert het college van burgemeester en wethouders over thema’s als zorg, jeugdhulp, wonen, werk en inkomen. Ze brengt de bestaande sociale problematiek in kaart en probeert deze te verbeteren. De raad heeft onder andere gezorgd dat er een inclusiepanel in Putten is gekomen, waar inwoners met een beperking de praktische bereikbaarheid van Putten beoordelen en de raad hierover adviseren. Ook is er dankzij de raad een regionaal panel ouders opgericht, dat samen de kwaliteit van het leerlingenvervoer voor speciaal onderwijs in de gaten houdt. Momenteel staan de woningnood en toenemende armoede hoog op de agenda van de raad.

De Participatieraad Putten zoekt een nieuw lid. Wil jij echt iets betekenen voor jouw dorp en mede-Puttenaren? En draag je zorg en welzijn een warm hart toe? ,,Momenteel bestaat onze raad uit negen leden. We zijn op zoek naar een tiende lid; naar iemand die sociaal bewogen is, die goed kan luisteren en verbinden”, vertelt Kees Bor, voorzitter van de raad: ,,Iemand die zich wil verdiepen in de bestaande problematiek en het sociale beleid van de gemeente Putten wil verbeteren. Besef je wel dat deze functie een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt: je bent de stem van bijna 25.000 Puttenaren!”

WERKGROEPEN

De Participatieraad bestaat uit drie werkgroepen, te weten: Jeugd, WMO (zorg en ondersteuning) en Participatie (werk en inkomen). Kees: ,,We proberen iedereen te bereiken, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Onze leden bezoeken actief scholen, verzorgingstehuizen, de voedselbank, het inloophuis en andere welzijnsinstanties, om zo een goed beeld te krijgen van de problematiek die er speelt. Veel mensen kunnen niet meekomen in de maatschappij, om wat voor reden dan ook. Onze raad streeft ernaar dat iedereen moet kunnen meedoen en daar zijn onze adviezen aan de gemeente ook op gericht. We vertellen de gemeente niet hoe het moet, maar dat het belangrijk is om te (leren) luisteren naar haar inwoners en daar dan ook wat mee te doen!”

Kom jij de Participatieraad Putten versterken?
Ben jij een betrokken inwoner van Putten en wil je iets betekenen voor mede-Puttenaren? Neem dan contact op met voorzitter Kees Bor via participatieraad@putten.nl of 06-81299423. Reageren kan tot 15/03/2023!