Aanpassing woningtotaal

7 maart 2023 om 10:56

PUTTEN Het aantal te bouwen woningen voor een appartementencomplex aan de Vanenburgerallee wordt verhoogd van zes naar maximaal vijfentwintig.

 

Wijnand Kooijmans

Het gaat om een complex voor medioren/senioren en betreft een burgerinitiatief. Doel is te voldoen ook buiten het dorp in de ruimte en het groen toekomstbestendig te kunnen bouwen. 


De doelgroep wordt voornamelijk gevormd door burgers die nu in de buitenwijken en het buitengebied wonen. Het gaat om mensen die het zeer onaantrekkelijk vinden naar een appartement in het centrum te verhuizen. Doordat de toekomstige bewoners vertrekken vanuit gezinswoningen of bungalows wordt aangenomen dat er een doorstroming op de woningmarkt plaats vindt. 

Door meer woningen toe te staan wordt bereikt dat minder grote en dure woningen worden gebouwd waarbij de kans groot is dat de kopers van buiten de gemeente Putten afkomstig zijn. Het gebouw wordt gerealiseerd waarbij alle regels en procedures die gelden voor nieuwbouw in acht worden genomen.


VOORRANG Bij de verkoop van de appartementen is de intentie voorrang te geven aan inwoners van de gemeente Putten. Streven is nog dit jaar met de bouw te starten. Als voordeel wordt gezien dat het omliggende terrein al nagenoeg geheel is aangelegd. Bij de bouw is geen ondersteuning van burgers of gemeente noodzakelijk.

De kosten die de gemeente maakt door aanpassing van het toegestane aantal woningen worden gedekt door de inkomsten uit leges. Verder zijn er voor de gemeente geen kosten maar alleen opbrengsten.