Organisatie wordt versterkt

7 maart 2023 om 10:19

PUTTEN Voor de versterking van de gemeentelijke organisatie wordt de gemeenteraad van Putten gevraagd het in de begroting opgenomen bedrag van één miljoen euro beschikbaar te stellen.


Wijnand Kooijmans

Het geld is bestemd voor het oplossen van een aantal knelpunten in de bedrijfsvoering maar ook het versterken van de ondersteuning van de gemeentelijke teams. Daarnaast wordt meer differentiatie doorgevoerd in de salarissen van de medewerkers. 

Dat maakt het mogelijk, vooral voor vaktechnische medewerkers verder te groeien in hun functie. Daarmee kan worden voorkomen dat waardevolle medewerkers vertrekken maar kan er ook gemakkelijker worden voorzien in het aantrekken van nieuw personeel bij het ontstaan van vacatures.


VERKEER EN GROEN In het plan wordt voorzien in een beperkte uitbreiding van de huidige formatie. Onder meer gaat het om twee medewerkers voor de buitendienst gezien de hoeveelheid werk. Gezien het aantal meldingen over verkeer en groen wordt hiervoor ook een aantal extra medewerkers aangetrokken.


GEGEVENSBEHEER De komst van een IC-medewerker is nodig in verband met de rechtmatigheid en er is een consulent nodig bij de afdeling samenleving gezien de toename van het aantal aanvragen. Om het gegevensbeheer te versterken is als laatste een extra medewerker noodzakelijk.


Door het college van burgemeester en wethouders wordt in het voorstel aan de raad aangegeven dat de uitbreiding met zes medewerkers de meest urgente knelpunten oplost.