Nieuwe expositie in kunstkelder

6 maart 2023 om 15:26

PUTTEN In de kunstkelder van Putten is een nieuwe expositie van 10 maart tot en met 8 april. De opening van de tentoonstelling zal zijn op vrijdag 10 maart om 20.00 uur.  De kunstenaars zullen die avond aanwezig zijn.


Peter Spruitenburg (Amersfoort 1942) is meer dan twintig jaar als musicus aan een orkest verbonden geweest, maar daarnaast schilderde hij al met veel overgave en energie. Sindsdien heeft de schilderkunst - als zijn tweede artistieke roeping - de plaats van muziek ingenomen. In de loop der jaren heeft hij een volstrekt persoonlijke, zeer opmerkelijke en fascinerende stijl ontwikkeld. Op het eerste oog is het abstract maar voor de goede beschouwer vervuld van werkelijkheid van een verinnerlijkte wereld. 

Irma Wisman: ,,Soms zou een dag uit 2 x 24 uur moeten bestaan, zodat ik alles kan doen wat moet en er naast nog kan schilderen. Voor mij is het schilderen een uit de hand gelopen hobby. Soms ontspannend dan weer frustrerend maar altijd uitdagend. Eigenlijk wil ik alles wel op doek vastleggen, een insect, auto, glas, portret of een stilleven. Met mijn fototoestel leg ik het onderwerp vast, om thuis rustig te bekijken met welk medium ik aan de slag ga, olieverf, acrylverf, aquarel, inkt of met potlood.” 

Walda Mees (Zuidlaren 1955). Na een jeugd van eindeloos buiten spelen, tekenen en knutselen is Walda leerkracht handvaardigheid geworden (N20). Klei blijkt haar favoriete materiaal door de kneedbaarheid, structuur en de talloze mogelijkheden. Later komt daar de ook kneedbare was bij, voor de bronzen beelden. Zij vindt haar inspiratie via de liefde voor de natuur in brede zin en dieren in het bijzonder, zoals (roof)vogels, honden en paarden. In haar beelden geeft ze op haar manier het karakter van het dier weer en tegelijk vraagt ze aandacht voor hun pracht, kracht en eigenheid. Tijdens het maken is het of de tijd stil staat door de aandacht en focus op het onderwerp. Daarnaast is ze enkele dagen zoet met het begeleiden van kleine groepjes boetseerders. Walda exposeert regelmatig, voornamelijk in Nederland. 

Locatie Kunstkelder: achterzijde gemeentehuis, ingang Brinkstraat. 

Toegang mindervaliden: via de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op vrijdagmiddag en zaterdag. Open: di, do en vr van 14.00 tot 16.30 uur; woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Voor meer informatie, zie kunstinputten.nl.