start Broekhuis Halve Marathon Harderwijk
start Broekhuis Halve Marathon Harderwijk Athlos

Vernieuwde editie Halve Marathon Harderwijk

7 maart 2023 om 08:55

HARDERWIJK Zaterdag is het zover. Dan is de start van de 41ste vernieuwde editie van de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk. Dit jaar is het parcours aangepast en gaat de route over de mooie boulevard en door de stad van Harderwijk. 

Er is meer aangepast, want de afstand van 10 km is 10,5 km (kwart marathon) geworden en het parcours is weer gecertificeerd. Ook lopen dit jaar voor het eerst een aantal pacers mee. Dat zijn hardlopers met een vlaggetje die in een bepaalde tijd de afstand lopen, zodat je niet iedere keer op je horloge hoeft te kijken of je jouw gewenste tijd haalt. De start is iets verplaatst naar de Eisenhowerlaan en de finish is nog steeds op de Beneluxlaan/Slingebos, ter hoogte van het korf-/handbalterrein. Allemaal leuke vernieuwingen, waardoor je met nog meer plezier mee kunt doen aan dit hardloopevenement. Zaterdag kan men ook nog inschrijven, maar wacht niet te lang. Er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.


HET PROGRAMMA 12.30 uur Start 5 km recreatie- en bedrijvenloop.

13.30 uur Kidsrun.

14.00 uur Halve Marathon en 10,5 km recreatie- en bedrijvenloop.


INSCHRIJVEN Na- inschrijven is mogelijk op zaterdag 11 maart 2023 tot uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de betreffende afstand. En nogmaals, wacht niet te lang want er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dat kan vanaf 10.00 uur in de aula van het RSG Slingerbos aan de Eisenhowerlaan 59, 3844  Harderwijk. Na-inschrijven is niet mogelijk voor de deelnemers aan de Bedrijvenloop (5 km en kwart marathon)