Agenda Putten voor Elkaar

7 maart 2023 om 09:41

Puttenconnect.nl
Op zoek naar een zinvolle invulling van de dag: kijk op: www.puttenconnect.nl.  Op het platform Putten Connect zijn activiteiten en vrijwilligersvacatures te vinden én te plaatsen.

Financieel Café Putten
Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café! Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17.30 tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur.

Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Een afspraak maken is ook mogelijk door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en een afspraak met een vrijwilliger van het Financieel Café te plannen.

Wegwijs in Welzijn
Is er een vraag over welzijnsactiviteiten of welzijnsaanbod dan kunnen de medewerkers van Wegwijs in Welzijn de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten en is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer dat sowieso prettiger wordt gevonden, kan de vraag gesteld worden via de website van Welzijn Putten.

Op de homepage staat rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop komt men op het aanmeldingsformulier waar de vraag en gegevens ingevuld kunnen worden. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact opnemen en helpen de vraag te beantwoorden.

Vervoer
Mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of openbaar vervoer kunnen een abonnement nemen op het vervoer van Welzijn Putten. Behulpzame chauffeurs vervoeren de abonnees op werkdagen binnen de gemeentegrenzen van Putten. Voorwaarde is dat u zelfstandig kunt in- en uitstappen. Rolstoelvervoer is niet mogelijk. Voor meer informatie of een abonnement bellen op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur naar tel. 0341-357078.

Haakin
Iedere vrijdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur een gezellige haakin in de foyer van Stroud. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken.


Jeu de boules 
Op woensdag en op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur verzamelt de Jeu de Boules club voor een gezellig en spannend spel. Lekker buiten bezig met een gezellige club mensen en na afloop gezellig napraten. Interesse? Voor meer informatie en aanmelden bel Welzijn Putten, tel. 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint
Welzijn Putten heeft aan de balie van Stroud een uitleenpunt voor hulpmiddelen van Medipoint zoals krukken, douchestoelen, bedklossen, rolstoelen en toiletverhogers. Het uitleenpunt is uitsluitend op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur open voor lenen en terugbrengen van hulpmiddelen.

Sleutelkluisjes
Mensen die de deur niet zelf kunnen openen voor mantelzorgers of thuishulp kunnen kosteloos een sleutelkluis in bruikleen krijgen. De kluisjes hebben het SKG keurmerk wat betekent dat het voor inbrekers heel erg moeilijk is om de kluisjes open te breken. Meer informatie en aanvraag: Welzijn Putten, tel. 0341-357078.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door dezelfde vrijwilligers persoonlijk thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek, tel. 0341-357078.

VVD, PvdA, D66 en BBB in debat 

PUTTEN Een levendig verkiezingsdebat is er op woensdag 1 maart geweest tussen vier partijen die meedoen aan de Provinciale Staten verkiezingen. De VVD lijsttrekker Helga Witjes, de lijsttrekker van BBB Rik Loeters, PvdA deelnemer Jan Pieter Vermeulen en namens D66 Barbara Daam waren te gast. Onder leiding van de gespreksleiders Herman Luitjes en Albert de Bruin werden deze kandidaten op de kieslijst van Gelderland aan de tand gevoeld over zaken als stikstof, wonen/werken, duurzaamheid en verkeer. Zaken die eigenlijk grotendeels geregeld worden door de Provincie en niet zozeer door het Rijk of de Gemeente. Kortom zaken die de gewone Gelderlander en dus ook onze eigen Puttense dorpsgenoten direct aangaan.
Bij het onderwerp stikstof gaf D66 aan dat: ,,Rond klimaat en stikstof zit onze provincie op slot. Op 15 maart hebben de inwoners de sleutel om weer vooruit te gaan”. Bij verkeer merkte de PvdA op dat: ,,Betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer voor iedereen in stad en dorp.” BBB merkte op: ,,Het vol bouwen van onze mooie provincie met grootschalige industriële windturbines is de BBB faliekant tegen.” Afsluitend sprak Helga Witjes van de VVD over wonen: ,,We moeten niet alleen in steden woningen bouwen, maar ook in dorpen en randen, alleen dan is het mogelijk om versneld meer betaalbare woningen te realiseren.
Hoe verschillend de standpunten ook waren, de gasten waren het over één ding eens met Herman en Albert; kom stemmen, elke stem telt.