Met de verkoop van tweedehands kleding voor volwassenen en kinderen spaart SOS Kinderdorpen Putten voor bijdragen aan projecten in ontwikkelingslanden.
Met de verkoop van tweedehands kleding voor volwassenen en kinderen spaart SOS Kinderdorpen Putten voor bijdragen aan projecten in ontwikkelingslanden. Hillie De Haan

SOS Kinderdorpen Putten doneert opbrengst 2022, SOS-winkel houdt actie voor projecten 2023

9 maart 2023 om 10:11 Maatschappelijk

PUTTEN De Adoptiewerkgroep Putten van SOS Kinderdorpen heeft in januari een bedrag van bijna 7.000 euro heeft overgemaakt voor drie projecten in ontwikkelingslanden. 

Ruim 6.000 euro voor een groot project in N’Djamena, Tsjaad en 250 euro voor de kinderdorpen Bylakuppe in India en Canchugo in Guinee Bissau. Deze twee laatste dorpen ontvangen ieder jaar dit bedrag. Deze bedragen zijn in 2022 bijeen gespaard door de verkoop van tweedehands kleding voor volwassenen en kinderen.

SOS-WINKEL

Dit alles is mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep dames, die al tientallen jaren als vrijwilligers zich met veel overgave inzetten voor de SOS Kinderdorpen. En vooral dankzij de klant van de SOS-winkel, welke is gevestigd in Cultureel Centrum Stroud aan de Brinkstraat.

OPRUIMING

Vanaf 8 maart is er extra opruiming: alle kleding wordt tot en met 12 april verkocht tegen de helft van de normale prijs. Er is volop mooie tweedehands kleding aanwezig. Aansluitend wordt weer plaats gemaakt voor alle zomerkleding. De winkel is open op maandagmiddag (13.30 tot 15.30 uur), woensdagmorgen (9.00 tot 12.00 uur) en elke eerste zaterdagmorgen (9.00 tot 11.30 uur) van de maand. Op de zaterdag staat de kleding altijd te koop voor de helft van de normale prijs.

Met de opbrengst zal SOS Kinderdorpen bijdragen leveren voor de projecten in 2023.