Kap boom redding andere bomen

14 maart 2023 om 09:34

PUTTEN De kapvergunning voor twee van de drie bomen op een perceel aan de Wildforsterweg in Putten is geweigerd. Voor alle drie de bomen geldt dat ze gezond zijn. De veiligheid is voldoende evenals de conditie. Bij een storm is van de middelste boom een tak afgebroken. Mede omdat deze boom in de verdrukking staat door de overige twee bomen. Door toe te staan deze boom wel te kappen ontstaat er meer groeiruimte voor de andere twee woningen. Door de kap, zo wordt overwogen door het college van burgemeester en wethouders, gaat ook niets verloren  van het karakter van het landschap.


Opvang Postillion goed ontvangen

PUTTEN Het Puttense college is bereid medewerking te verlenen aan de opvang van vluchtelingen in het Postillion hotel op Nulde. Ondanks een punt van kritiek, het niet voldoen aan de eisen van de omgevingsvergunning. 
Van 10 oktober tot eind december van het vorig jaar zijn zestig Afghaanse evacués opgevangen. In een brief aan het regiokantoor Midden-Zuid van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wordt aangegeven dat het college met tevredenheid terugkijkt op deze opvang. Vanuit humanitaire redenen wordt hulp voor deze groep noodzakelijk gevonden en spreekt het college uit dankbaar te zijn hieraan een bijdrage te hebben mogen leveren. Voor het gebruik is echter een omgevingsvergunning vereist. Aan het verzoek die aan te vragen is door het COA echter niet voldaan. ,,Wij willen graag een betrouwbare overheid zijn. Regels gelden niet alleen voor onze inwoners maar ook voor onszelf en andere bestuursorganen.”


Exploitatietekort voor Bosbad Putten

PUTTEN Door de gemeente Putten wordt voor 2023 een voorlopige subsidie van 530.523 euro toegekend aan de Stichting Bosbad Putten. Dit als bijdrage in het exploitatietekort. Pas bij de vaststelling van de definitieve subsidiebedragen voor 2022 en 2023 wordt door het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen over het toe te passen jaarlijkse indexeringsbedrag. Dat was tot nu toe twee procent per jaar. Het wordt echter reëel gevonden dit aan te passen aan de inflatiecijfers die momenteel fors hoger liggen. Verwacht wordt dat op het moment van de besluitvorming er meer duidelijkheid is over landelijke regelingen.


Meer geld voor opstellen visie Brinkstraat

PUTTEN Het krediet voor het opstellen van een gebiedsvisie voor de Brinkstraat wordt door de gemeente Putten met 26.000 euro verhoogd. Eerder was hiervoor al een bedrag van vijftigduizend euro uitgetrokken. Bij de aanbesteding bleek de offerte van het winnende bureau echter 25.710 euro duurder uit te vallen. De opgave rond de Brinkstraat is complex. Het niet ophogen van het krediet zou tot een flinke vertraging van de plannen zorgen. Dat wordt door het college ongewenst gevonden.