Trailers uit het hele land komen zaterdag 2 september naar de achtertuin van Ermelo voor de Veluwse Trailrun.
Trailers uit het hele land komen zaterdag 2 september naar de achtertuin van Ermelo voor de Veluwse Trailrun. Stichting VeluweSportief

Veluwse NERO Trailrun zet pendelbussen in vanaf NS-station Ermelo voor deelnemers: ‘steentje bijdragen aan duurzaamheid’

31 augustus 2023 om 13:30 Atletiek

ERMELO Uit de directe omgeving maar ook uit het hele land komen vele trailers zaterdag 2 september naar de mooie achtertuin van Ermelo voor de Veluwse Trailrun. 

,,Hoe mooi kan het zijn om over de paars in bloei staande Ermelosche Heide je sport te mogen bedrijven”, aldus Gerard Peek van de organisatie. Vele inschrijvers van de Veluwse Trailrun zijn het hier blijkbaar mee eens. De inschrijving zit vol en is reeds gesloten.

OUTDOOR TRAILDORP BIJ DEFENSIE

De trailrunners en trailwalkers starten/finishen vanuit een groots op te bouwen outdoor traildorp achter de Kazerne van Defensie aan de Leuvenumseweg midden in het bos tegen de Ermelosche Heide.

De uitgepijlde Veluwse Trailrun gaat na de start over de Ermelose Heide en daarna door het Speulder- en Sprielderbos, ook wel bos met de dansende bomen genoemd, op de Veluwe. Alle deelnemers kunnen tevens via een toegestuurde link een GPX-bestand downloaden voor hun sporthorloge, om zodoende ook het parkoers te kunnen volgen.  

GRATIS PENDELBUSSEN

Net als voorgaande jaren probeert de organisatie ook dit jaar weer in een zo’n duurzaam mogelijk evenement te investeren. Zo probeert de organisatie het parkeren nabij start/finish zoveel mogelijk te beperken door de inzet van pendelbusssen vanaf het NS-station Ermelo naar het Traildorp. Deelnemers/bezoekers worden verder gestimuleerd om met het openbaar vervoer te komen.

,,De reden voor duurzaamheid is dat de Veluwe momenteel flink onder de stikstofuitstoot lijdt. Willen we van de natuur en onze sport blijven genieten, dan moeten we daar ons steentje aan bijdragen”, aldus Peek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie