Tractorpulling op de kleibaan in Speuld.
Tractorpulling op de kleibaan in Speuld. Marco Jansen

Tractorpulling Speuld terug op twee banen: ‘We hebben ook in de toekomst veel technische mensen nodig’

5 september 2023 om 15:55 Autosport

ERMELO Op 9 september doet het Truck- en Tractorpulling-circus Speuld aan. Al sinds 1995 is Speuld vaste gast op de evenementenkalender van de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie. Waar er vorig jaar nog gestreden werd op één baan wordt de tweede baan nu ook weer in gebruik genomen.

Zaterdag is in Speuld te zien wat er op Farmstocken Truck-gebied rondrijdt in de Pullingwereld. Nieuwe voorzitter Gerlant Mouw: ,,Het is toch mooi dat zo’n klein dorp zo’n groot evenement kan neerzetten. We verwachten weer een grote hoeveelheid belangstellenden langs de baan. De buitenwacht denkt weleens dat het alleen maar over lawaai en rook gaat. Maar Tractorpulling is echt iets anders. In de werkplaats probeer je de tegenstander te slim af te zijn door nieuwe technieken en de juiste afstelling. Zo interesseren we ook jongeren voor techniek, want we hebben ook in de toekomst veel technische mensen nodig in Nederland.”

Naast Mouws tractor ‘Hot Pepper’ rijden ook ‘Simpson’ en ‘Green Pepper’ deze dag een thuiswedstrijd. Vanaf 11.30 uur is de kassa geopend. De eerste anderhalf uur kan men voor 10 euro naar binnen, daarna kost de toegang 15 euro. Rond 19.30 uur zal de laatste machine op de baan verschijnen. Er is naast een truckcompetitie ook nog een demo van een SuperSport Truck te bewonderen.

Kortom, volop spektakel en een gezellige dag in Speuld voor het hele gezin van jong tot oud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie