Afbeelding
Fox Sports NL

FOX Sports komt amateurclubs financieel tegemoet

25 mei 2020 om 18:45 Corona Coronavirus

PUTTEN (ANP) Amateurclubs in het voetbal met een licentie om wedstrijden van FOX Sports uit te zenden in hun kantine, hoeven over de periode van 15 maart tot en met 31 augustus niets te betalen. De zakelijke tak van de betaalzender heeft besloten over deze periode niet te incasseren om een deel van de financiële zorgen weg te nemen bij de verenigingen. Dat meldde de KNVB.

Half maart viel het besluit van de overheid om sportcomplexen en kantines te sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Voor de amateurverenigingen een hard gelag, want een belangrijke bron van inkomsten viel hierdoor weg.

FOX Sports besloot in maart al het facturatieproces en automatische incasso’s uit te stellen. De maatregel werd vervolgens verlengd in de maanden april en mei en is nu ook van kracht voor juni, juli en augustus. Vooralsnog is 1 september de dag dat de kantines bij de sportverenigingen weer open mogen. Clubs die (een deel van) deze periode al betaald hebben, krijgen een periode van gelijke duur terug op hun licentie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie