Afbeelding
pixabay.com

De Meeuwen ruim langs NKC’51

14 maart 2022 om 09:15 Korfbal

PUTTEN Om op koers te blijven voor de nummer 1 positie, moest de formatie van Ruud Willemsen en Arjan Rietel zaterdag 12 maart afrekenen met NKC’51.  In de eerdere ontmoeting in Nijverdal trok de Meeuwen aan het langste eind, 19-23.

Voor weer een volle Meeuwenhal kon NKC gedurende de eerste helft gemakkelijk in het spoor van de Meeuwen blijven.  Na een 0-2 voorsprong deden Laura van Winkoop en Yoran Willemsen trokken de stand gelijk.  NKC deed goed mee en kwam weer op voorsprong (3-5).  Opnieuw kwam de Meeuwen weer gelijk en zo bleef het stuivertje wisselen.  Veelzeggend voor het moeizame spel was dat de Meeuwen met nog 8 minuten op de klok in de eerste helft voor de eerste maal op voorsprong kwam.  Yoran Willemsen mocht de 8-7 noteren via een strafworp.  Twee gemiste strafworpen van Renske Arendsen en Ezra Bijsterbosch zorgden ervoor dat de Meeuwen nog geen marge kon opbouwen.  Dat was anders met nog een kleine vijf minuten voor het rustsignaal.  Achtereen volgens Jarin Bruinekreeft, Romy Bijsterbosch en twee keer Renske Arendsen zorgden voor een 14-10 ruststand.

Na rust tapten de Puttenaren uit een ander vaatje.  Binnen vijf minuten was er een gat geslagen van 8 doelpunten (18-10) en was het verzet van NKC gebroken.  Jammer genoeg ging de wedstrijd daarmee ook een beetje als een nachtkaars uit en kabbelde voort.  Er ontstond nog even opwinding toen arbiter Mireille van Zoggel-Foolen een treffer van Romy Bijsterbosch goedkeurde.  Dit nadat de buzzer voor het verstrijken van de 25 seconden op de schotklok al gegaan leek te zijn.  Na overleg met de jurytafel keurde de arbiter de treffer alsnog goed, 21-13 voor de Meeuwen.  Nina Filippini mocht haar opwachting maken en bekronen met een treffer (27-13).  Ezra Bijsterbosch zorgde voor het slotakkoord, eindstand 29-13.

Aanstaande zaterdag 19 maart speelt de Meeuwen om 20.30 uur thuis tegen Wit Blauw/Green Organics.  Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Meeuwen 2 vanaf 19.05 uur tegen Wit Blauw/Green Organics 2.