Leroy Meyners (in balbezit) maakte de 24-22 voor De Meeuwen tegen DOS Westbroek.
Leroy Meyners (in balbezit) maakte de 24-22 voor De Meeuwen tegen DOS Westbroek. Foto: Wim Bos

De Meeuwen buigt grote achterstand om in zege op DOS Westbroek

26 november 2023 om 20:03 Korfbal

PUTTEN De Meeuwen heeft zaterdag een onwaarschijnlijke overwinning geboekt op DOS Westbroek. Binnen 10 minuten keken de Puttense korfballers tegen een 2-9 achterstand aan en bij rust (9-16) leken de bezoekers hard op weg naar de overwinning.

Er leek niets aan de hand voor de gastploeg die ook goed aan de tweede helft begon en uitliep naar 12-20. Bij De Meeuwen kwam Thom aan ’t Goor in het team en wisselde Lars de Kruijf van vak. De Meeuwen voerde de druk verdedigend op.  Thom aan ’t Goor en zijn directe tegenstander Jeffrey Vlietstra kregen het 11 minuten voor tijd met elkaar aan de stok en kregen beiden geel en een tijdstraf van 4 minuten. Nina Filippini had een goede invalbeurt met drie doelpunten en scoorde 17-21. DOS Westbroek kwam nog op 17-22, maar De Meeuwen heerste in de slotfase volledig en schoot de laatste fase zeven keer op rij raak. Vlak voor tijd schoot Leroy Meyners de beslissende treffer binnen: 24-22.  

De Meeuwen - DOS (W) 24-22 (9-16). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 9, Renske Arendsen 5, Dorinda Kleijer 3, Nina Filippini 3, Lars de Kruijf 3, Leroy Meyners 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie