log BV 2 brothers
log BV 2 brothers onbekend

Biljartvereniging 2Brothers zoekt het hogerop

4 september 2019 om 14:57 Overig Deel je nieuws

BV 2 Brothers speelt vanaf dit seizoen met haar eerste team in de 1e klasse in het District Eem- en Flevoland van de KNBB. Dat is het hoogste niveau in het district. Tot nu toe werd alleen gespeeld in de 3e klasse. BV 2 Brothers heeft dit seizoen 7 teams in competitie en daarnaast nog 15 recreatieve spelers. Op maandag 2 september was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Een goede testcase om te ervaren of het team dit niveau aan kan.

Een biljartwedstrijd speel je met drie spelers van elk team. Elke speler speelt een wedstrijd tegen een speler van de tegenstander. Zodoende bestaat een wedstrijd uit 3 individuele wedstrijden. Iedere speler speelt met een eigen gemiddelde. Op basis van dat gemiddelde moet een speler een aantal caramboles maken. Het team bestaat uit Wout Elbertsen (80 caram), Nico Sandberg (110 caram) en Freek Sakkers (150 caram). Je wint een wedstrijd door het door jou te halen aantal caramboles te maken voordat je tegenstander zijn aantal heeft gehaald. Dat betekent dat elke speler op zijn eigen niveau speelt. Je kunt dan dus van een veel sterkere speler winnen. Een gewonnen wedstrijd levert 12 wedstrijdpunten op. Als je verliest krijg je toch punten, afgeleid van jouw score. Dus hoe meer caramboles je hebt gemaakt, hoe meer wedstrijdpunten je behaalt.

De wedstrijd; Nico speelde een ongelukkige partij. Zijn tegenstander knalde uit de startblokken met een gemiddelde van 10 carambole gedurende de hele partij. En dat kwam ook omdat Nico niet in zijn spel kwam. Een beginstoot die je net mist geeft de tegenstander direct weer kans op scoren. Het werd dus een kansloze 4 – 12. Wout deed het beter. Na een zwak begin kwam hij in het midden van de partij sterk terug. Daarbij een flinke achterstand omzettend in een kleine achterstand. Vlak voor het eind van de partij begon de tegenstander te missen en dat gaf Wout de kans de partij naar zich toe te trekken 12 – 9. Freek liet er in zijn partij geen gras over groeien. Met een gemiddelde van bijna 10 verpulverde hij zijn opponent in 16 beurten. Het leek eerst nog gelijk op te gaan maar de Almeerder liet het op zeker moment afweten. Dat gaf Freek de kans om door te stomen naar de overwinning 12 – 3.

De eerste wedstrijd op hoog niveau werd dus met 28 – 24 winnend afgesloten. Dat smaakt naar meer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie