Santino Oudekotte, Rik van den Heuvel en Christiaan Bouw.
Santino Oudekotte, Rik van den Heuvel en Christiaan Bouw. G.V. Orion Putten

Eerste individuele wedstrijd Turnen Heren in lange tijd

28 maart 2022 om 08:56 Overig

PUTTEN Op zaterdag 26 maart stond voor het eerst sinds lange tijd weer een individuele wedstrijd Turnen Heren op de agenda. Santino Oudekotte (Junior I C), Christiaan Bouw en Rik van den Heuvel (Junior II C) namen deel aan deze wedstrijd, die werd georganiseerd in Didam. 

De wedstrijd begon voor de mannen op het onderdeel rekstok. Christiaan begon zijn wedstrijd sterk met een heel goede oefening, waarbij hij alle elementen mooi achter elkaar door turnde en stabiel landde. Santino en Rik begonnen hun wedstrijd iets minder sterk, door beide te vallen op dit toestel. 

Rik leek zijn fout van rekstok gelijk goed te maken op vloer, door op dit onderdeel een moeilijk element (salto achterover, hele draai) te turnen. Dit werd door zijn tegenstanders en de jury zeer gewaardeerd. Ook Santino liet mooie hoge salto’s zien op dit onderdeel.

Door naar voltige, waar Rik eveneens sterk voor de dag wist te komen. Op dit altijd moeilijke onderdeel turnde hij een volledige oefening en werd zelfs vierde op dit toestel. Christiaan en Santino hadden met dit toestel wat meer moeite, maar scoorde naar verwachting.

Op ringen lieten alle drie de mannen stabiele oefeningen zien, die op netheid werden gewaardeerd door de jury.

Na de ringen was het tijd voor sprong. Santino en Rik lieten hier een mooie overslag zien, waar Christiaan koos voor een arabier. Helaas kwam Christiaan niet helemaal lekker uit voor zijn sprong en liet hier dan ook wat punten liggen. 

Als laatste gingen de mannen naar de brug, waar vooral Christiaan verwachtte mooie punten te kunnen behalen. Hij turnde dan ook een heel mooie oefening en werd vierde op dit onderdeel. Santino had de laatste week hard getraind voor zijn salto, wat op de wedstrijd ook lukte. Daarnaast verbaasde hij zichzelf en zijn trainers door ook een achteropzet te turnen.

Santino, die dit jaar debuteerde voor Orion, eindigde op een goede 27e plek in zijn categorie, maar heeft bovenal ontzettend veel geleerd van zijn eerste wedstrijd. Rik werd in zijn categorie 10e en Christiaan 8e. 

Rik van den Heuvel.
Christiaan Bouw.
Santino Oudekotte.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie