Afbeelding
Sarah Westphal

Putten Power Run: een dag vol winnaars

24 mei 2022 om 09:12 Overig

PUTTEN Ook dit jaar deden de lopers aan de Putten Power Run de naam van de hardloopwedstrijd weer eer aan. Vol frisse energie en zin stonden de bijna tweehonderd deelnemers afgelopen zaterdag aan de start van de vijf kilometer, tien kilometer of de halve marathon. 

Om half vijf begonnen de fanatiekelingen aan de langste afstand van de Putten Power Run. Een half uur daarna volgde de rest met de vijf en tien kilometer. Het was een warme dag, dus al snel stond het zweet bij de meeste renners op hun voorhoofd. Maar ze lieten zich niet uit het veld slaan en zwoegden door tot de finish. 

Bij de halve marathon kwam Klaas van Pijkeren uit Dronten (1.16.47) als eerste over de finish. Met een tijd van 1.56.09 was Kirsten Knoppert uit Putten de snelste vrouw op deze afstand. 

Ruben Wieberdink uit Elburg zette na 38 minuten en 11 seconden de tien kilometer op zijn naam. Als zevende kwam de eerste vrouw over de finish: Merel van Voorst uit Ermelo (42.29).Verreweg de meeste deelnemers waagden zich aan de vijf kilometer. Thijs Schuiling uit Delft mocht met een tijd van 18.18 zijn winst gaan vieren. Ook voor Noa Schut uit Amersfoort was het feest: na 21.38 seconden kwam zij als eerste vrouw over de finish.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie