Grote drukte bij eerste editie Van Hemelvaartstoernooi.
Grote drukte bij eerste editie Van Hemelvaartstoernooi. Wilfred van den Brink

Hemelvaartstoernooi van Rood-Wit’58: strijd, suikerspinnen en shoarma

Overig

PUTTEN Toen de muziek om 21.00 uur uitging, waren er nog ruim 250 enthousiaste feestgangers aanwezig. Iedereen genoot nog volop en de vraag ‘volgend jaar weer, toch?’ werd meerdere keren gesteld. Toch wel het ultieme bewijs dat het een zeer geslaagde dag was.

De eerste editie van het Hemelvaartstoernooi van Rood-Wit’58 werd goed bezocht.

Om 12.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en begonnen de eerste wedstrijden. In vier poules streden er zeventien teams om de felbegeerde schaal. Twee damesteams, team ‘Old Heroes’, bedrijventeams en meerdere vriendenteams. Meer divers dan dit krijg je het niet. De nummers één en twee van de poule gingen door naar de kwartfinales en de nummers drie en vier speelden onderling nog een penaltycompetitie. Er werd hard gestreden, maar vooral volop genoten. Om 16.30 uur stonden uiteindelijk de teams van Actief Putten en Rood-Wit ‘58 3 in de finale. Een spannende strijd waar penalty’s de beslissing moesten brengen. In deze zenuwslopende penaltyserie bleek het team van Actief Putten net iets koelbloediger. En zo gingen zij aan de haal met de schaal.

Vol enthousiasme vertelt Kiki hoe zij de dag heeft beleefd: ,,Ik mocht me laten schminken en heb lekker twee suikerspinnen gegeten. Ik heb ook heel lang op het springkussen gespeeld en mocht daarna zelfs nog een patatje eten.’’ Tijdens het toernooi was er namelijk al meer dan genoeg te doen voor de vele aanwezige kinderen. Er stond een groot springkussen en een opblaasbare pannakooi. Ook kon iedereen zich laten schminken en werden er suikerspinnen uitgedeeld. 

FEEST Na afloop van het toernooi werd het één groot feest. Er konden, ook weer gratis, broodjes hamburgers en shoarma worden gehaald en om 17.15 uur barstte het feest echt los toen Dennis van Velsen begon aan zijn repertoire. Naast zijn eigen hits zong hij ook bekende meezingers als ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’.

Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is en perfect past bij Rood-Wit’58: Niet de grootste, wél de gezelligste.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32
Afbeelding
Binnen bij Bezoekerscentrum Nunspeet: Ontdek de Veluwse natuur Uitjes in de regio 6 aug, 15:05
Logo
Afbeelding
Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten Uitjes in de regio 5 aug, 15:21
Afbeelding
Echte mensen bij het Marius van Dokkum Museum Uitjes in de regio 5 aug, 14:46
Afbeelding
Geslaagde start van kermis Putten 5 aug, 09:16
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:45