Maud, Veerle, Danique en Thirza
Maud, Veerle, Danique en Thirza Christiaan/Jeannette

Een tweede en derde plaats voor dames turnen G.V. Orion.

11 februari 2024 om 12:11 Sport Deel je nieuws

PUTTEN Zaterdag 3 februari j.l. mochten de dames van Gymnastiek Vereniging Orion middenbouw niveau 6 en supplement H weer een wedstrijd turnen in Biddinghuizen.

De meiden van team 1 mb6: Danique, Maud, Thirza en Veerle begonnen op het onderdeel sprong. Hier werden mooie scores gehaald en de wedstrijd ging goed van start. Toen mochten ze naar de brug. Hier gingen bij de meiden de oefeningen netjes, Maud had hier een paar verbeter puntjes maar had haar oefening wel mooi afgemaakt. Wanneer ze bij het toestel balk aankwamen was er een beetje spanning voor de radslag en is Danique hier ook mee gevallen tijdens haar wedstrijd oefening maar tevens een goede score neer gezet door de netheid van de rest van de oefeningen. Bij vloer verliep alles vlekkeloos en hebben ze een mooie score neer gezet en zijn ze uiteindelijk 4e geworden. Op de andere baan turnde de dames van mb6 groep 2, Linde, Vajén, Myrthe, Lieve en Amélia. Ze hebben ook een zeer mooie wedstrijd geturnd en een 2e plaats binnengehaald en enorm gave prestatie. De dames begonnen op brug wat voor vele een moeilijk onderdeel is. Het verliep bij de meiden heel goed met een zeer mooie score. Toen mochten ze naar de balk, waar het bij iedereen goed verliep. Ze hadden allen veel spanning voor de oefeningen die ze gingen uitvoeren en er waren een paar valpartijen maar ze wisten een super nette score op het onderdeel neer te zetten. Vervolgt door de vloer, hier ging het bij de dames goed en vlot af de oefeningen werden strak geturnt en ook hier werd door het team een hoge score neer gezet. Afsluiten met de sprong hadden de dames een paar mooie sprongen geturnt met mooie scores.

Het team van supplement H bestaand uit Isabeau, Iza en Renate gingen de wedstrijd van start met het onderdeel brug. Op dit onderdeel waren de meiden zenuwachtig en erg gespannen. Bij Isabeau verliep de oefening vlekkeloos en had hier een mooi score neer weten te zetten. Bij Iza lukten het ophurken naar overspringen niet, daardoor viel ze naar beneden en moest ze er op nieuw opklimmen en hiernaar wist ze zich te herpakken door de rest van haar oefening mooi af te sluiten. Bij Renate lag de spanning erg hoog voor het overspringen en ze durfde het uiteindelijk niet dus hebben we de oefening aangepast waardoor ze toch nog een mooie oefening heeft weten te turnen. De onderdelen balk en vloer verliepen heel erg goed tot dat ze bij het onderdeel sprong aankwamen hier vond Renate het erg spannend om de overslag te doen en is 1x gevallen maar ze had de oefening afgemaakt en dat is immers waar het om ging. Bij Isabeau en Iza ging de sprong goed af ze deden een nette overslag over de pegasus heen. Ze hebben uit eindelijk een zeer mooie 3e plek behaald.

Tweede en vierde plaats en Christiaan
Iza, Renate en Isabeau
Myrthe, Linde, Vajén, Amélia en Lieve
Vajén, Myrthe, Lieve, Amélia en Linde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie