Emma, Lizzy, Vita en Ise
Emma, Lizzy, Vita en Ise Elke van Ast

Medaille regen in Putten door thuiswedstrijd G.V. Orion turnen dames. Afgelopen zaterdag 2 maart hadden maar liefst 15 turnsters van G.V..

3 maart 2024 om 17:43 Sport Deel je nieuws

In de eerste wedstrijd ronde kwamen Caro Zwijnenberg, Esther van Putten, Lindy dekker en Hayley Frederiksen in supplement G uit. Zij vormen samen 1 team die tegen maar liefst 4 andere teams moesten strijden om het goud. Ze begonnen op het zenuwslopende en meestal het bepalende toestel, balk! Daar werd gelijk neergezet dat deze turnsters voor alles of niets gaan. Met kleine foutjes en geen vallen lieten ze dat zien. Caro behaalde hierbij zelfs de hoogste score!
Met nog geen 2 punten verschil op de nummer 1 eindigde ze op een nette 3e plaats met het team. Op individueel gebied werd Caro 2e , Esther 4e, Lindy 5e en Hayley 11e.

In de tweede wedstrijd ronde van de dag kwamen er weer 4 turnster in actie. Dit is een groepje met Sanne Lek, Zoë Kornet, Bente Rijks en Nikki van Putten turnen in niveau 5. 

Ondanks dat ze er hard voor hebben gewerkt kwamen de turnsters met het team op een hele mooie 4e plaats uit. Individueel werd Sanne 3e, Zoë 8e, Bente 14e en Nikki 19e

En ook in de derde wedstrijd ronde van de dag zijn er wederom 4 turnsters, Vita Galema, Lizzy van den Brink, Emma Bakker en Ise Teunissen van Orion aan zet. Zij turnen ook niveau 5 in de middenbouw. Ze hebben stabiele oefeningen laten zien aan de jury. Alleen bij de balk was het lastig.

Desalniettemin hebben ze bij de andere toestellen zo hard gewerkt dat ze als team een mooie zilveren medaille om hun nek gekregen hebben. Individueel: Lizzy 3e, Vita 5e, Emma 8e en Ise 17e

En als de kerst op de taart komen onze 3 oudste selectie leden van Orion nog in actie in de aller laatste wedstrijd van de dag. Daniëlle van der Vlist, Elseline van den Bosch en Patricia Oudekotte vormde samen met 3 turnsters van NGV EXCELSIOR Nijkerk een team in supplement F. Deze 3 lenige en sierlijke turnsters straalde en pakte daar ook goede punten op de vloer/airtrack. 

Daniëlle, Elseline en Patricia hebben een prachtige gouden medaille in Putten gehouden!

 Op individueel vlak is Daniëlle 13e, Patricia 16e en Elseline 18e in een sterk deelnemersveld.

Later deze week horen de turnsters of ze door zijn naar de Teamfinale supplement F & G  of Individuele wedstrijd middenbouw 5 op 6 april in Biddinghuizen 

Zoë, Nikke, Bente en Sanne
Hayley, Esther, Lindy en Caro
Caro Zwijnenberg ontvangt zilveren medaille
Onder: Daniëlle, Elseline en Patricia
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie