De Meeuwen-trainer Tom Stoffelsen moest al in vijf minuten al twee time-outs nemen om zijn ploeg scherp te krijgen. Foto: Janette de Kruif

De Meeuwen revancheert zich

12 maart 2019 om 13:24 Sport/sport

PUTTEN Aanhaken of afhaken in de kampioensrace met koploper HKC. Dat was de gezamenlijke inzet voor De Meeuwen en Wit-Blauw, die de gedeelde tweede plek bezetten in de overgangsklasse B. Het was niet goed, wel spannend. De Puttense korfballers wonnen op inzet: 24-22.

Marco Jansen en Aryan Blok

De bezoekers uit Kampen hadden het eerste kwartier de wedstrijd onder controle. De Meeuwen kwam niet dichterbij dan twee punten verschil. Tom Stoffelsen nam in 5 minuten al twee time-outs omdat zijn ploeg niet goed begon. ,,De eerste 10 minuten speelden we slap, zonder de intentie om te gaan winnen. We hadden de spitsen niet onder controle en hielden ons niet aan de verdedigende opdrachten. Daarna kwam het vuur er wel in. Romy Bijsterbosch had de eerste helft een goed rendement. In het andere vak schoot Thom aan 't Goor goed en ook Lars Mouw scoorde makkelijk.''

Tien minuten voor rust bracht Aan 't Goor de Puttenaren langszij (8-8) en scoorden de teams om en om. In het rustsignaal van arbiter Pellikaan scoorde Lieveke Meiling 15-14.

De tweede helft had de thuisploeg de touwtjes in handen en kwam Wit-Blauw alleen bij 17-18 nog op voorsprong. Drie minuten later was het 21-19 voor De Meeuwen. Pellikaan gaf in korte tijd geel aan Lars Mouw, coach Stoffelsen voor praten en Aan 't Goor. ,,Lars maakte gevaarlijk spel en ik maakte daar een opmerking over. Thom sprong in bij een vrije bal''. Een beetje onnodig en gezocht van de scheids'', vond Stoffelsen, die Mouw tegen KVA mist door een schorsing. De Meeuwen hield focus. Bij 22-21 claimde Wit-Blauw vergeefs een strafworp en maakte Aan 't Goor de tegenaanval af: 23-21. Dat was de nekslag voor de ploeg van de Harderwijkse coach Marc Houtman. Romy Bijsterbosch bepaalde de eindstand op 24-22.

WACHTEN OP FOUT ,,We hadden wat goed te maken tegen Wit-Blauw, uit stonden we 10-4 achter in de rust, maar het duurde even voor de energie loskwam en we nog ergens om streden'', zag aanvoerder Noah Bijsterbosch, die in dienst speelde van zijn vakgenoten. Hij maakte vijf goals, waarvan drie strafworpen. ,,Ik had rebound over. We maakten goed tempo en namen goede kansen. Positief was dat we voor het eerst sinds weken een wedstrijd volwassen uitspeelden en de juiste mensen aanspeelden. We doen het aardig goed in een moeilijke poule, maar weten allemaal dat het gespeeld is met drie punten verschil. Wel moeten nu bij blijven en er dicht opzitten als HKC een fout maakt.''

Stoffelsen: ,,Je mag nooit opgeven, maar zij moeten nog naar Nova en DOS Kampen, de onderste teams. Die gaan dat niet meer weggeven. Wij hebben een zwaarder programma tegen KVA en uit naar DOS (W). Wij hebben het uit bij Nova weggegeven. Maar je weet het nooit: we moeten blijven winnen en hopen dat de laatste wedstrijd tegen HKC er nog toe doet'', sprak Stoffelsen. ,,We kijken wel hoe mensen er voor staan. Lieveke Meiling heeft veel blessures en speelt op haar tandvlees. Daar moeten we keuzes in maken richting het veld.''