Voetbalsters gestrand

10 juni 2019 om 20:28 Sport

PUTTEN In de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse zijn de voetbalsters van SDC Putten in de tweede ronde gestrand. GJS uit Gorinchem, tiende in de tweede klasse A, won met 1-5 van SDC, dat tweede werd in de derde klasse G en was vrijgesteld van de eerste ronde.

,,Het was jammer dat wij door blessures en afwezigen door een weekendje weg maar zeven speelsters van onszelf hadden. De jonge meiden deden het de eerste helft wel supergoed en we kwamen op voorsprong'', zag Angela Timmer hoe debutante Nicky van den Broek, eerstejaars uit dames 2, de score opende. SDC en GJS gingen met 1-1 de rust in. ,,De tweede helft zag je dat het tempo van GJS veel hoger lag en onze jonge meiden op raakten. Soms trapten we iets te makkelijk in hun slimmigheidjes. We kregen bij 1-2 nog wel wat kansen, maar zij wonnen terecht.'' Aanvoerster Timmer was zelf al op 11 mei afgezwaaid na de wedstrijd tegen AZSV, na 12 weken zwangerschap. Celina Cameron is de nieuwe captain. ,,Na het kampioenschap in de vierde klasse en de bekerwinst draaiden we dit jaar bovenin mee in de derde klasse. We hadden dit jaar geen brede selectie en dat merkte je in een aantal wedstrijden. We misten wissels die een wedstrijd konden omzetten. Toch is tweede worden voor een promovendus hartstikke netjes.'' Timmer, die woensdag 28 jaar is geworden, sluit komend jaar aan als assistent-trainer. ,,Ik wil betrokken blijven bij die jongen meiden, maar ik verwacht niet dat ik terugkom als speelster.''