Boven: Noa en Rianne. Onder Annemijn, Lindy en Caro
Boven: Noa en Rianne. Onder Annemijn, Lindy en Caro Elke van Ast

G.V. Orion pakt een 3e prijs in Beekbergen!

21 november 2021 om 19:32 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 20-11-2021 vertrokken 7 turnsters van Gymnastiek vereniging Orion uit Putten naar Beekbergen. Daar werden voor onze turnsters de eerste wedstrijden gehouden.  

In de tweede wedstrijdronde kwamen er 5 turnsters van Orion uit in de categorie middenbouw niveau 4. Annemijn de Vries, Rianne Anker, Caro Zwijnenberg, Lindy Dekker en Noa Timmer begonnen op de vierkante vloer. Dit was hun eerste keer dat ze een vrije oefening mochten laten zien. Dat houd in dat ze een muziekje hebben van ongeveer een minuut en daarin combineren ze turn onderdelen met dans. Ze hebben hier keihard voor getraind en dat was te zien. Ze hebben geknald.

Na de vloer was de sprong aan de beurt allemaal strakke overslagen geturnd. Op de brug moest er hard gewerkt worden. Noa en Caro deden een salto van de brug af! Daarna de balk die ging beter dan de meeste hadden gedacht.

Eindresultaat is een 3e plek op het podium! Top gedaan meiden!

Dan in de derde wedstrijdronden kwam Nienke Hoogendijk en Danielle van der Vlist in actie. Zij turnen in de categorie junior E. Voor Danielle was dit haar aller eerste wedstrijd in de tunrwereld en dus extra spannend.

Het eerste toestel was balk en Nienke mocht het spits afbijten. Nienke viel er helaas 1 keer eraf maar de rest van de oefening was strak! Voor Danielle was de spanning te hoog en viel er wat vaker af. Maar wel een mooie salto achterover ervan af.

Op de vloer waren beide meiden aan het stralen. Ze hadden veel plezier tijdens de oefeningen. Bij de sprong moest Danielle hem even laten gaan. Nienke daarin vloog over de pegasus en was super strak.

Als laatste onderdeel de brug. Nienke draaide lekker door. Mooi geturnd. Danielle had een strakke oefening op de onderste gedeelte van de legger. Helaas bij de hoge legger viel ze eraf door een blaar. Maar wel afgemaakt met een mooie spreidondersprong.

Uitslag is:

Nienke eindigde op een 11e plaats

Danielle eindigde op een 13e plaats

Volgende wedstrijd is op zaterdag 5 februari 2022 eveneens in Beekbergen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie