V.l.n.r. Lindy, Annemijn, Noa en Rianne met hun bronzenmedaille
V.l.n.r. Lindy, Annemijn, Noa en Rianne met hun bronzenmedaille Elke van Ast

3e plaats voor turnsters G.V. Orion Putten!

14 maart 2022 om 22:51 Sport Deel je nieuws

Op 12 maart j.l. waren de turnsters van GV Orion afgereisd naar Beekbergen voor hun tweede wedstrijd dit seizoen.

De turnsters die vandaag hun wedstrijd turnden hadden de eer om als eersten te schitteren in hun nieuwe turnpakjes, ook hadden ze onze nieuwe vesten aan.

Als eerste mochten Lindy, Annemijn, Rianne en Noa in de categorie: Middenbouw 4, het spits afbijten. Helaas was Caro afgemeld vanwege corona. De turnsters startten hun eerste onderdeel erg sterk op sprong. Ze sprongen allemaal een overslag waarop ze hard geoefend hadden; Rianne stond direct stil en werd op dit toestel 9e in het totale klassement! 

Door naar brug. Niet het favoriete onderdeel van de turnsters. Maar toch trokken ze alles uit de kast om er het beste van te maken. Noa deed als enige salto af en dit resulteerde in een mooie 11e plaats. 

Het derde onderdeel was de balk. Hierop scoorde Lindy hoog omdat ze als enige op de balk bleef staan. De andere meiden hadden wat last van spanning, maar ze hebben wel de oefeningen wel afgemaakt. Lindy werd hier 7e. 

Als laatste hadden we de vloer. Je kon aan de turnsters zien dat ze zin hadden in dit onderdeel. Annemijn had de hoogste moeilijkheidsgraad en scoorde het beste op dit onderdeel, ze werd namelijk 6e. 

Dit groepje turnsters eindigde op een mooie 3e plek! 

In de derde wedstrijd van de dag mochten Nienke, Sarah en Danielle in de categorie, junior E, van start. 

De turnsters begonnen op vloer waarbij ze alle 3 veel energie lieten zien en de oefeningen heel soepel gingen. Nienke sprong een fantastische acrobatische serie en behaalde daardoor een 8e plaats. 

Daarna mochten ze door naar sprong. Hierin had Danielle helaas te veel twijfels en heeft dit onderdeel daarom overgeslagen, de andere 2 turnsters sprongen goed! Ze maakten beide een half-in half-uit. Nienke eindigde op een 2e plaats Sarah werd 5e. 

Als derde toestel hadden ze de brug. Ook bij deze dames is dat niet het favoriete toestel. Alle turnsters zijn er een keer af gevallen. Ook had Danielle nog erg last van blaren door de trainingen van afgelopen week, dat werkte ook niet echt mee.

Als laatste toestel hadden we balk. Nienke kon dit keer blijven staan bij ee radslag en Danielle had haar oefening beter onder controle dan de vorige wedstrijd. 

Dit was een individuele wedstrijd waarbij Nienke 11de is geworden, Sarah 12de en Danielle als 13de is geëindigd! Trots op deze toppers! 

Dit was voor nu de laatste turnwedstrijd van het seizoen. Op naar volgend seizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie