Sarah Evers op de derde plek
Sarah Evers op de derde plek Elke van Ast

Sarah Evers word derde bij eerste voorronde

15 januari 2023 om 17:57 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 14 januari j.l. was voor de turnsters Sarah Evers, Patricia Oude Kotte en Elseline van den Bosch de eerste wedstrijd in Beekbergen. Zij turnen bij G.V. Orion in de selectie. Zij komen uit in junior supplement F. Omdat zij met z’n 3e zijn vormen zij een team met twee turnsters van Sparta Ermelo. 

Het eerste onderdeel was balk. Dat smalle ding van maar 10 cm breed en 5 meter lang. De turnsters maakte voor het eerst een combinatie van een kattensprong gevolgd door een radslag of een handstand. Ook de loopsprong/spagaatsprong ging bij allemaal goed. 

Op naar de vloer. Elseline en Patricia knalde op hun oefening. Helaas ging het met het muziekje van Sarah niet goed. Ze heeft een oefening geturnd maar niet zoals in de planning stond. En daardoor kleine dingetjes vergeten. Daar baalde we allemaal van. Wat wel super was dat ze een salto achterover maakte met een schroef, voor het eerst! Iets om trots op te zijn! 

Door naar de sprong. Sarah had zich goed herpakt en liet twee sprongen zien. Een goede half in-half uit. En als toetje een overslag. De andere twee dames sprongen een overslag. Alle drie sprongen ze met plank over de pegasus. 

Als laatste onderdeel de brug. Elseline had een goede en doorgeturnde oefening. Op de lage ligger had ze een combinatie van heupdraai voorover en achterover. Patricia “stickte” haar salto af en Sarah liet 2 kippen zien en maakte haar oefening af met een salto.

Al met al een mooie wedstrijd. Samen met Ermelo behaalde ze een derde plek.

Op individueel vlak turnde Sarah zich naar een derde plek. 

Voor Sarah, Elseline en Patricia is de volgende wedstrijd op 11 maart in Putten. Een thuis wedstrijd voor de turnsters in de Putter Eng. Wees welkom om ze aan te moedigen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie