De Meeuwen wint ook van Swift

22 januari 2023 om 10:00 Sport Deel je nieuws

De ploeg van Arjan Rietel en Fred Straatman was er alles aan gelegen om de winst in en tegen Nieuwerkerk vorige week om te zetten in een goed resultaat tegen Swift op zaterdag 21 januari.  De ploeg uit Middelburg is een van de topploegen in de Hoofdklasse B en dus een tegenstander van formaat.   Swift startte goed en kwam vlot op een 0-2 voorsprong.   Rémon Maarsseveen had zijn vizier op scherp staan en schoot de Meeuwen weer naast Swift.  Via Dorinda Kleijer, Jarin Bruinekreeft en Lars de Kruijf kwam de Meeuwen op 5-2.   De Puttenaren hadden nu stevig het heft in handen en liepen uit naar 10-5. Verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid en werd Swift een aantal malen door de schotklok heen verdedigd. Commentaar op de leiding kostte Dylan Gilissen van Swift een gele kaart van arbiter Bruggeman.  Swift rechtte de rug en vlak voor rust werd het 11-10.  Dorinda Kleijer vergrootte de marge naar twee waarna Swift weer iets terugdeed.   Rust 12-11.

Na de rust vergrootte Anouk van Brenk de marge weer naar twee.  Dorinda Kleijer miste vanaf de strafworpstip waarna Swift in de tegenaanval voor 13-12 zorgde.  Dichterbij zou Swift niet meer komen alhoewel de ploeg diverse kansen miste op de aansluitingstreffer.  Waar de Meeuwen in het begin van het zaalseizoen veel energie in de eerste helft legde, kan de ploeg dit nu beter doseren over de hele wedstrijd.  Dan kan je dus ook mee met het niveau wat in de Hoofdklasse gevraagd wordt.  Opnieuw nam de Meeuwen het initiatief over.  Langzaam maar gestaag bouwden de Puttenaren de voorsprong uit tot zelfs een ruime 21-16. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.   Bij 24-18 klonk het laatste fluitsignaal en kon het feest met de aanhang van MAD en de spelers beginnen.  Een verdiende overwinning!    Door de winst op Swift stijgt de Meeuwen naar een gedeelde vijfde plek met Odik uit Barneveld.

Aanstaande zaterdag 28 januari wacht hekkensluiter Pernix in Leiden.  De Leidenaren zijn nog puntloos maar een ploeg die niet onderschat mag worden.   Om omhoog te kunnen blijven kijken zal ook ‘gewoon’ van de Leidenaren gewonnen moeten worden.  De wedstrijd in sporthal de Zijl in Leiden begint om 18.25 uur.

Doelpunten: Jarin Bruinekreeft 6, Rémon Maarseveen 4, Lars de Kruijf 3, Dorinda Kleijer 3, Nina Filippini 3, Corné IJssennagger 2, Anouk van Brenk 1,  Romy Bijsterbosch 1, Marrit van de Kamp 1